Kaçak dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Kaçak dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 00:00

Köyceğiz Gölü’nde, kaçak avcıları önlemek için devriye gezen teknede bulunan iki kişi, yakın mesafeden av tüfeğiyle ateş açılarak öldürüldü. 8 balıkçı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde yer alan Köyceğiz Gölü’nde, kaçak avcıları önlemek için devriye gezen teknede bulunan iki kişi, yakın mesafeden av tüfeğiyle ateş açılarak öldürüldü. Kaçak avcılara yönelik devriye gezen Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’ne ait 7 metrelik tekne, dün saat 19.00 sıralarında İdris Cesur (38) ve Mehmet Yılmaz (38) idaresinde Köyceğiz Gölü’ne açıldı. Devriyenin bitmesine rağmen teknenin geri dönmemesi üzerine, DALKO ekipleri harekete geçti.

Telsiz anonslarına da cevap verilmeyince, DALKO Başkanı Muhammet Aktaş’ın da yer aldığı ekip, kooperatife ait tekne ve botlarla göle açılıp arama tarama çalışmalarına başladı. Kayıp tekneye, Köyceğiz Gölü’nün tam ortasında hareketsiz bir şekilde beklerken rastlandı. İçeri girildiğinde, İdris Cesur teknenin üstünde Mehmet Yılmaz da kamarada kanlar içinde ölü bulundu. Görevlisi balıkçıların göğüs bölümüne av tüfeğiyle yakın mesafeden 2’şer el ateş edildiği belirlendi.

Haberin Devamı

AĞLARI YAKALAYAN MEKANİZMA SÖKÜLDÜ

Teknenin kıç kısmında yer alan ve göle atılan ağları tespit eden mekanizmanın ise yerinden söküldüğü ve kayıp olduğu ortaya çıktı. Üzerindeki kan ve parmak izleri incelenen tekne Köyceğiz´de rıhtıma çekilirken, evli ve 5 çocuk babası İdris Cesur ile evli ve 4 çocuk babası Mehmet Yılmaz’ın cesetleri morga gönderildi.

Cinayet 500 TL için mi işlendi

Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Aktaş, “Gölde yakaladığımız kaçak balıkçılara en fazla kesilen ceza tutarı 500 TL. Eğer cinayet, bu parayı ödememek için işlenmişse gerçekten çok yazık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!