Japon turizmciden Ege'ye 2 otel

Güncelleme Tarihi:

Japon turizmciden Egeye 2 otel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2012 00:00

TÜRKİYE’ye Japon turist getiren en önemli acentelerden Acetes’in sahibi, Türk dostu, sanatçı ve turizmci Neko Oikawa, Kuşadası ile Selçuk’a bağlı Şirince’de otel yapacak.

Haberin Devamı


Kuşadası’na gelerek fizibilite çalışması yapan Oikawa, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, “Türk insanının misafirperverliği, çocuklara sevgisi, yaşlılara saygısı beni hep etkilemiştir. Türkiye yavaş yavaş Japonya gibi değişim yaşıyor, gelişiyor. Japonya’da Türkiye denince akla Kapadokya ve Pamukkale geliyor. Bu algıyı değiştirmek için yoğun çaba harcıyoruz. İstanbul, Kapadokya ve Kuşadası’nda acente ofislerimizi açtık. Kapadokya’da iki yıl önce başladığımız otel projemiz tamamlanmak üzere. Sonraki hedefimiz Kuşadası ve Şirince’de birer otel daha yapmak. Türkiye’ye en fazla turist getiren acente olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Oikawa kimdir?

Ülkesinin Aysel Gürel’i olarak tanınan Neko Oikawa’nın birçok dile çevrilen kitapları ve sayısız şarkı sözü var. Türkiye’de 2010’da kutlanan Japonya Yılı’nda ülkesini o tanıttı. Ertuğrul Firkateyni’nin batışının 120’nci yılında Japonya’da konser verdi. 10 Kasım’da Gençlik Marşı’nı okuyan gençlik korosunu eğitti. Yazdığı Türkçe-Japonca şarkı sözünü Türk ve Japon sanatçılar birlikte okudu. Japonya’da çıkardığı Türkçe CD’yi Türk Büyükelçiliği’ne ithaf etti. Irak savaşı çocukları için DVD yaptı ve tüm gelirini onlar için harcadı. Dünyanın en ünlü çizgi filmlerinin birçoğunda da yine onun müzikleri var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!