Jandarmaya rüşvet teklifi

Güncelleme Tarihi:

Jandarmaya rüşvet teklifi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2008 00:00

19 Filistinli kaçak ile 5 Türk organizatör yakalandı. İnsan kaçakçıları, bölge jandarmasına rüşvet teklif etti.

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesinde, 19 Filistinli kaçak ile 5 Türk organizatör yakalandı. Liderliğini N.D.’nin (38) insan kaçakçılığı çetesinin daha öncede Ayvalık’tan Midilli’ye çeşitli defalar göçmen kaçakçılığı yapmak istedikleri ancak bu girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, bölge jandarması ile ilişki kurup rüşvet vermek istediği belirlendi.

TEKNİK TAKİP

İzmir’de yaşayan N.D., liderliğini yaptığı insan kaçakçılığı çetesi üyelerinden olduğu olduğu iddia edilen M.S.C. (51) aracılığıyla Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine rüşvet vermek için irtibata geçti. Bunu üzerine jandarma ekipleri, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurularak "teknik takip kararı" aldı. Karakol görevlileri, M.S.C.’nin görüşme teklifini kabul etti.

AYVALIK’A GETİRİLDİ

Jandarma ekipleri, görüştükleri M.S.C. (51) adlı çete üyesinden, kaçakları İzmir’den Ayvalık’a getireceklerini öğrendi. Bunun üzerine Sahil Güvenlik ekipleriyle işbirliğine giden jandarma ekipleri, harekete geçti. Sahil Güvenlik ekipleri, şişme botla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmeye çalışan 15 Filistinli kaçak ile Türk organizatör Y.G. (38) Küçükköy Beldesi’ne bağlı Tuzla Sahili açıklarında yakaladı. Sahil Güvenlik Botu’na alınan kaçaklar Ayvalık’a getirilerek, jandarmaya teslim edildi. Aynı saatlerde jandarma ekipleri de, kaçakları getiren minibüs ile onu takip eden otomobili İzmir Ayvalık Karayolu’nda durdurdu. Minibüs ve otomobildeki dört Filistinli kaçak ile organizatörler N.D. (37), C.A.(43), M.K.(39) ve M.S.C. (51) gözaltına alındı. Şebeke lideri oduğu öne sürülen N.D. (32), Z.K. (41) ve A.Y.(36) aranıyor.

21 kaçak Somalili yakalandı

AYDIN’ın Germencik İlçesi’nde, yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalıştıkları belirlenen 3’ü kadın 21 Somalili kaçak yakalandı. Kaçaklar ve sürücü AB, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Kaçakların kişi başına 1200 dolar karşılığında anlaştığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!