İzmirli sanayici Türkiye’ye örnek

Güncelleme Tarihi:

İzmirli sanayici Türkiye’ye örnek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2009 22:44

Global rekabette öne geçebilmek için eğitilmiş işgücüne ihtiyaç olduğu ger-çeğinden yola çıkan sanayici Naci Güngör, örnek bir organizasyona imza attı.

Haberin Devamı

İZMİR’de kurulu Güngör Makine Sanayi, ülke genelindeki 120 endüstri meslek lisesini eğitim amaçlı CNC torna tezgahıyla donattı. Bu okullardan toplam 300 eğitimciyi de İzmir’de konuk eden sanayici Naci Güngör, Türk sanayisinin sektörde ulaştığı noktayı gözler önüne serdi. Güngör Makine Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güngör, 1968 yılında 5 metrekarelik bir dükkanda faaliyete başlayan şirketin bugün makine yapan makineler üretme başarısını gösterdiğini anlattı.

Mermi olmadan savaştılar

“Ben vatanımız için paslı süngülerle kazanılmış Çanakkale, Dumlupınar muharebelerini, ayaklarına çaput saran askerleri, mermisi olmadan savaşanları düşünüyordum” diyen Güngör, “İnsanlarımız topunu, silahını kendisi yapıyordu. Şimdi de kendi üretimimizi aynı anlayışla yapabilmeliyiz. Biz de Çin’den, Tayvan’dan makine getirebiliriz” dedi.

Tecrübe ve azim

Haberin Devamı

Güngör Makine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ebru Güngör de, tecrübe ve azimle gençlerin araştırmacılık ruhlarını birleştirerek başarıya ulaştıklarını vurguladı.

Kalite kopyalanmaz

Firmanın yarım yüzyıla yaklaşan geçmişinde her krizden daha güçlü çıktıklarını belirten Ebru Güngör, “Bugün ülkemizin dört bir yanında adımızı duyurup öğretmenlerimizi İzmir’de buluşturabiliyorsak bunu ileri teknolojileri takip edip gerekli çözümleri sunmamıza borçluyuz. Biz bir makine yarattık. Başkaları bunu kopyalayabilir, ama kalitemizi asla” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!