İzmirli sanatçılar Almanya turnesinde

Güncelleme Tarihi:

İzmirli sanatçılar Almanya turnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:14

İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble Almanya turnesine gidiyor.

Haberin Devamı

29 Mayıs - 6 Haziran 2015 tarihleri arasında Köln'de yaşamını ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren ünlü Türk Besteci ve Orkestra Şefi Betin Güneş yönetimindeki Türk, Alman, Macar, Japon, Fransız ve Kıbrıslı sanatçılardan oluşan Turkish Chamber Orkestrası ile Turkish Brass Ensemble Almanya'nın dört şehrinde konserler gerçekleştirecek.
Konserler 31 Mayıs'ta Leverkusen Christuskirche de, 2 Haziran'da Pulheim şehrinde Rathaus Stadt Pulheim konser salonunda, 3 Haziran'da Köln şehrinde Rautenstrauch-Joest-Museum da,
5 Haziran'da Krefeld şehrinde Friedenskirche'de yapılacak.
Almanya da gerçekleştirilecek konserlerde İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunun ünlü iki solist sanatçısı, Koro Şefi Erhan Parlat ve Derya Gönüldaş da sahne alacak. Orkestra Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya "Güzel İzmirimizi ve ülkemizi uluslararası alanda ulusal müzik kültürümüzün eserleri, enstrümanları ve sesleri ile temsil ve ifade edecek olmaktan son derece onurlu ve gururluyuz. Bizi bu göreve davet eden Köln Başkonsolosluğumuza büyük destek ve katkı veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!