İzmir'in kızları Türkiye'nin zaferi

Güncelleme Tarihi:

İzmirin kızları Türkiyenin zaferi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 09:46

Türkiye’nin Avrupa’daki gururu, dün gece bir tarih daha yazdı.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde ön elemeyi aşan ilk Türk takımı unvanına sahip mavi-beyazlılar, 1. tur ilk maçını Cosmina ve Sevgi’yle kazandı, son 16 yolunda dev bir adım attı...

AVRUPA Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde Konak fırtınası esmeye devam ediyor. Son 32 takım arasına kalarak zaten Türk kadın futbolda hiç yapılmamışı başaran İzmir’in altın kızları, dün gece 1. tur ilk maçında RTA Unia Raciborz’u 2-1’le dize getirdi, 17 Ekim’de Polonya’daki rövanş için avantaj yakaladı.

KADININ ADI VAR

MAÇTAN KARELER

KIZLAR BAŞKAN TARTAN'A SÖZ VERMİŞTİ

Goller ilk yarıda geldi
7. dakikada Cansu’nun pasıyla ceza sahasına giren Cosmina’nın şutu kaleci Katarzyna’dan döndü. Pozisyonu takip eden gol kraliçesi Konak’ı öne geçirdi: 1-0. 30’da Cosmina’dan topu alan Sevgi sert vurdu: 2-0. 43’te ceza yayının önünde topla buluşan Marta, çok güzel vurdu, gecenin yıldızı Fatma’yı çaresiz bıraktı: 2-1.

Haberin Devamı

Her iki kaleci de müthişti
52’de Cosmina’nın şutunda Katarzyna golü çıkardı. 75’te Yaşam’ın kafa vuruşunda top Marta’nın eline çarptı, hakem mutlak penaltıyı yedi. 90+4’te Donata’nın volesini Fatma uçarak kurtardı. Maç da 2-1 bitti. ? Onur ATIŞ/DHA

Emektar statta tam 15 yıl sonra Avrupa sınavı

ALSANCAK Stadı’nda 15 yıl sonra ilk kez bir İzmir ekibi Avrupa Kupası’nda sahaya çıkma başarısı gösterdi. En son 25 Temmuz 1997 yılında Altay, emektar statta İntertoto Kupası’nda Fransız temsilcisi Bastia 3-2 yenmişti.

EXPO'ya destek

İZMİR’in 2020 yılında düzenlemek için adaylığını koyduğu EXPO’ya bir destek de Konak Belediyespor’dan geldi. Konaklı kızlar Şampiyonlar Ligi seremonisine “EXPO’yu istiyoruz, destekliyoruz” pankartıyla çıktı.

Yalnız değildi

MAÇI eşi Aynur Tartan ile birlikte izleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı, İzmir Valisi Mustafa Toprak ile eşi Selime Toprak, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İl Müdürü Metin Kaplan ve İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi yanız bırakmadı. Konak Belediyesi tarihi karşılaşma öncesi Konak, Alsancak ve Basmane’deki caddeleri bayraklarla süsledi. Her caddeye Türk ve Konak Belediyespor logosunun basılı olduğu bayrakları asan belediye, afişlerle de tüm İzmirliler’den destek istedi. Konaklı kızların başarısı tüm İzmir takımlarının taraftarlarını birleştirdi. Altaylı, Göztepeli, Karşıyakalı, Bucasporlu, Altınordulu ve İzmirsporlular atkılarıyla maçı izlerken, atılan gollerle adeta sevgi yumağı oluşturan taraftarlar özlenen resmi oluşturdu. İzmir kulüp başkanlarından sadece Altay Başkanı Niyazi Konuşmaz ile İzmirspor Başkanı Cemal Dönmez maça geldi. Geçen hafta Hakan Tartan’ın bir araya gelerek destek sözü aldığı Göztepe, Altınordu ve Bucaspor’un başkanları tribünde yoktu.

Haberin Devamı

Tavur: Henüz turu geçmedik

KONAK Belediyespor Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, Raciborz karşısında etkili bir oyun sergilediklerini ancak 2-1’lik sonucun büyük bir avantaj olmadığını söyledi ve şunları dile getirdi: “Sahamızda kazanmamız tur için çok önemliydi. 2-0 öne geçtikten sonra golü yemeseydik, her şey istediğimiz gibi olacaktı. Küçük de olsa avantaj sahibiyiz, son 16’ya kalacağız” dedi.

Uğurlu geldi

KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan, tarihi karşılaşmaya geç kaldı. 6. dakikada stada gelen Tartan, protokol tribününe oturur oturmaz Cosmina’nın attığı nefis golün sevinciyle ayağa kalktı.

STAT: DYO Alsancak
HAKEMLER: Petra Chuda (UU), Maria Sukenikova (UU), Miroslava Obertova (UU) (Slovakya)
GOLLER: Dk. 7 Cosmina, Dk.30 Sevgi (Konak Belediyespor), Dk. 43 Marta (Raciborz)
SARI KARTLAR: Gabriela, Daria (Raciborz), Gülbin, Cosmina, Eylül (Konak Belediye)

Haberin Devamı

KONAK BELEDİYESPOR: Fatma (UUUU) - Didem Taş (UUU), Sibel (UUU), Esra (UUU), Didem Karagenç (UUU), Sevgi (UUU) (Dk. 81 Ceren (UU), Gülbin (UUU) (Dk. 54 Eylül UU), Yaşam (UUU), Cansu (UUU) (Dk. 90 Sutidze), Monica (UUU), Cosmina (UUU)
RTP UNIA RACIBORZ: Katarzyna (UUU)- Natasza (UU), Donata (UU), Hanna (UUU), Natalia (UU), Marta (UUU), Gabriela (UU), Ewelina (UU) (Dk. 66 Daria U), Anna (UU), Patrycya (UU) (Dk. 78 Emilia U), Gloria (UUU)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!