İzmir'in ekmekleri 50 şehirde umut oldu

Güncelleme Tarihi:

İzmirin ekmekleri 50 şehirde umut oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2013 12:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çölyak ve fenilketonüri hastaları için ürettiği, ithali 12 TL olan glütensiz ekmekler, Kent Ekmek Fabrikası'nda 75 kuruştan satılınca, talep patlaması oldu.

Haberin Devamı

Şimdi İzmir'in ekmekleri, Tekirdağ'dan Van'a Türkiye'nin 50 şehrindeki 274 noktaya ulaştırılıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlara destek olmak için kurduğu Kent Ekmek Fabrikası, üretim yelpazesine glütensiz ekmeği de katınca ünü kent sınırlarını aştı. Büyükşehir Belediyesi, yatırım ve üretim maliyeti yüksek olduğu için fırınların üretmek istemediği glutensiz ekmek için 2011 yılı Mart ayında elini taşın altına koydu. 1 yıl süren hazırlık aşamasından sonra glütensiz ekmek üretmeye başlayan Kent Ekmek Fabrikası, ömür boyu özel beslenmek zorunda olan çölyak ve fenilketonüri hastalarının umudu oldu. İlk etapta İzmir'deki hastalar için üretilen özel ekmeklere kısa sürede kent dışından talep gelmeye başladı. Gelen talebe duyarsız kalamayan Belediye, kargoyla gönderdiği glütensiz ekmeklerle, 50 şehir 274 noktada çölyak ve fenilketonüri hastalarını kucaklıyor.

Haberin Devamı

TATLI TELAŞ
Her gün on binlerce İzmirli’ye ucuz ekmek sunan Kent Ekmek Fabrikası'nda her pazartesi ve perşembe günü tatlı bir telaş yaşanıyor. Çünkü bu iki gün, fabrika içinde kurulan özel bölümde, özel hastalar için glütensiz ekmekler üretiliyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan üretim süreci, glütensiz ekmeklerin paketlenip sevkiyata hazırlanmasıyla son buluyor. Siparişle üretilen özel ekmekler, İzmir içindeki 60 Kent Ekmek satış büfesi ile EDAK Ecza Kooperatifi üyesi eczanelere ulaştırılırken, İzmir dışındaki hastalara ise kargoyla gönderiliyor. Kent Ekmek Fabrikası, aylık ürettiği ortalama 6 bin adet 450 gramlık glütensiz ekmeği 75 kuruştan satıyor. Glütensiz ekmeklerin “tost” ve “hamburger” olmak üzere iki ayrı tipi bulunuyor.

İzmirin ekmekleri 50 şehirde umut oldu


Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetinin, sadece İzmir'deki değil Türkiye'nin pek çok noktasında çölyak hastalarına “ilaç gibi geldiğini” belirten Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Sema Aydoğdu, “Glüten alerjisi nedeniyle buğday, arpa, çavdar ve yulaflı ekmekleri yiyemeyen çölyak hastaları ile ömür boyu diyet yapmak zorunda olan fenilketonüri hastaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi glütensiz ekmek üretmeden önce yurt dışından getirilen ekmeklere ortalama 12 lira vermek zorunda kalıyordu. Her hastanın bütçesi bunu karşılayabilecek durumda değildi. Kar amacı gütmeden 75 kuruşa satılan ekmek için Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyoruz. Sayesinde çölyak hastaları ekmek yiyebildi” diye konuştu.

Haberin Devamı

50 ŞEHRE AYNI GÜN KARGO
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Ekmek Fabrikası'nın glütensiz ekmek gönderdiği 50 şehir ise şöyle: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Afyonkarahisar, Aksaray, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Denizli, Eskişehir, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Kars, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Kocaeli, Kırıkkale, Karabük, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak.

İzmirin ekmekleri 50 şehirde umut oldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!