İzmir'de sel tarih olacak

Güncelleme Tarihi:

İzmirde sel tarih olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 01:18

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı, Bornova, Konak, Karabağlar ve Menemen’in mahalle ve sokaklarında 30 kilometre uzunluğunda yeni yağmur suyu hattı döşüyor. Böylelikle yağmur suyu ile kanal sularının ayrı ayrı toplanması sağlanarak yağışlarda sıkıntı yaşanmasının önüne geçilecek.

Haberin Devamı

İzmirde sel tarih olacak

Kentin pek çok noktasında 2004 - 2014 yılları arasında 220 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşeyen İZSU, çalışmalarına Bayraklı, Konak, Karabağlar, Bornova ve Menemen ilçelerinde devam ediyor. Konak’ta Güzelyalı, Göztepe, Mihtahpaşa ve Saygı, Bayraklı’da Osmangazi, Adalet ve Manavkuyu, Karabağlar’da Günaltay, Bozyaka, Cennetoğlu ve Osman Aksüer, Bornova Çamdibi Kazım Dirik Caddesi ve Karacaoğlan Mahallesi ile Menemen Ulukent mahallelerinde yağmur suyu kanalı inşaatı yapılıyor.

İzmirde sel tarih olacak

Haberin Devamı

İZSU Genel Müdürlüğü, yeni ihaleler kapsamında Çiğli, Bayraklı, Bayındır, Karabağlar, Torbalı, Menderes, Karşıyaka ve Aliağa ilçelerinde 30 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı, 112.5 kilometre uzunluğunda da kanal hattı döşeyecek. Bu yatırımlar arasında Gümüldür bölgesinin evsel atıklarını Özdere Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek iletim hattı ve kanal yatırımları ile Bayındır Arıkbaşı, Çırpı, Hasköy ve Havuzbaşı mahallelerinin atık sularını Hasköy Atık Su Arıtma Tesisi’ne iletecek iletim hattı ile Ayrancılar bölgesindeki 71 kilometrelik atık su hattı önemli yer tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!