İzmir tenisin başkenti olacak

Güncelleme Tarihi:

İzmir tenisin başkenti olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 18:05

Tenis Federasyonu tarafından, 8’incisi düzenlenen İzmir Cup’ın sponsorluğunu üstlenen Folkart’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “İzmir denilince akla tenisin gelmesini hedefliyorum” dedi. TTF Başkanı Cengiz Durmuş’la birlikte Folkart Towers Carrera Fitness&Spa’da basın toplantısı yapan Sancak, “Önümüzdeki yıllarda İzmir’e neden Nadal ya da Federer gelmesin?” ifadesi kullandı.

Haberin Devamı

MESUT Sancak, “Federasyon ile işbirliğimiz uzun yıllar sürecek. Amacımız bu organizasyonun dünya çapında ses getirmesi” diye konuştu. Spor dallarının şehirlerin sahiplenmesiyle gelişeceğine dikkat çeken TFF Başkanı Durmuş, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediyelerin büyük önem verdiği İzmir Cup’ın, Folkart’la daha da iyiye gittiğini söyledi.

HEYECAN BAŞLIYOR

FOLKART İzmir Cup, Örnekköy’deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi’nde bugün eleme turu maçlarıyla start alacak. Pazartesi günü başlayacak ana tablo müsabakaları ise 27 Eylül’deki tekler finaliyle sona erecek. Tenisseverlerin ücretsiz izleyeceği İzmir Cup’ta daha önce 3 kez final oynayan Marsel İlhan’ın yanı sıra Cem İlkel, Anıl Yüksel, Barkın Yalçınkale ve Altuğ Çelikbilek gibi milli sporcular raket sallayacak. Dünya klasmanında bir dönem 8’inci sıraya kadar yükselen Avusturyalı Jürgen Melzer, toplam 64 bin Euro ödüllü organizasyona katılan en kariyerli isim olarak göze çarpıyor.

Haberin Devamı

BUCA'YA TAM PUAN

İzmir tenisin başkenti olacak

TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Başkan Levent Piriştina ile birlikte gezdiği Buca Belediyesi Tenis Kulübü’ne hayran kaldı. Durmuş, “Tesislerin varlığından haberdardım ama ilk kez gezdim ve muhteşem olduğunu gördüm. Tamamen duvarların kaldırıldığı, halkın içinde yaşadığı bu eşsiz tesisten, Türkiye şampiyonları, dünya sıralamasını zorlayacak sporcularımız çıktı, çıkmaya da devam edecek. Yapılanları alkışlarken, bundan sonra yapılacakları öğrenince daha da umutlandık” dedi.

ALKIŞLAR AKPINAR'A

İzmir tenisin başkenti olacak

TÜRKİYE Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 21-27 Eyül’de Örnekköy UTEM Tesisleri’nde bugün eleme turlarıyla başlayıp 27 Eylül’e dek sürecek Folkart İzmir Cup öncesi Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı da makamında ziyaret etti. Durmuş, turnuvaya katkılarından ötürü teşekkür ettiği Akpınar'a raket hediye etti. Başkan Akpınar, "İzmir Cup, kentin adını taşıyan ve teniste markalaşmamızı sağlayan önemli bir turnuva. bu yıl daha da güçlü bir şekilde bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da turnuvayı yaşatmak ve büyütmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haberin Devamı

MEYDANDA MİNİ KORT KURULACAK

FOLKART İzmir Cup’a dikkat ve seyirci çekmek için Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli organizasyonlar yapılacak. Meydanda kurulacak şenlik alanında mini sokak tenisi kortları, tenis simülatörleri yer alacak, eğlenceli top atma oyunları düzenlenecek. Etkinliklere katılacak İzmirlilere çeşitli hediyeler verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!