İzmir’in gururları

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in gururları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2012 00:00

Capital ve Ekonomist dergilerinin düzenlediği “İzmir’e Yön Verenler” ödülleri sahiplerini buldu. Bakan Günay’ın da katıldığı törende 10 isim plaket, 30 isim de sertifikayla taçlandırıldı.

Haberin Devamı

CAPİTAL ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen İzmir’e Yön Verenler Ödül Töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Swissotel Grand Efes’te yapıldı.
Yönettiği ciro, çalışan sayısı, ihracat miktarı, büyüme hızı, sivil toplum örgütlerinde görev alması ve bölgede etkinlik kriterleri esas alınarak yapılan değerlendirmede, ilk 10 isim şöyle oluştu:

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Akgerman, Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Tufan Ünal, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim, İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu ve Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası Başkanı Işınsu Kestelli. Bu isimlere plaket verilirken, 30 kişiye de sertifika sunuldu.

Haberin Devamı

Uyuyan güzel uyanacak

Bakan Ertuğrul Günay, İzmir’in yüksek potansiyelini hep birlikte ayağa kaldırmaya çalışacaklarını söyledi, “Ben, İzmir’i bir süreden bu yana uyuyan güzel olarak nitelendiriyorum. Bu güzeli uyandırmak için ne yapmak gerekiyorsa hepsini seferber etmeye çalışacağız” dedi. Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da şirket olarak Türkiye pazarına olan inançlarını bugüne kadar yapılan 10 milyar TL’lik yatırım bütçesiyle sergilediklerini vurguladı. İzmir’e yönelik Ağustos 2009’dan bu yana devreye aldıkları yeni bir stratejik program çerçevesinde istihdamın gelişmesine katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Timuray, “Bu program çerçevesinde şimdiye kadar İzmir’e 95.8 milyon TL yatırım yaptık” diye konuştu.

İzmir’de değişim başladı

Capital Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Rauf Ateş ise İstanbul Sanayi Odası’nın belirlediği ilk 500 şirket arasında 1980’de 52 Egeli şirketin bulunduğunu ancak bu sayının 2007’de 25’e kadar düştüğünü hatırlatarak, “Son yıllarda bu rakamın yine 50’nin üzerine çıktığını gözlüyoruz. İzmir’de bir değişimin başladığını ve hareketliliğin geldiğini sevinerek görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KENTİN DIŞINA TAŞIN AMA MERKEZİNİ TAŞIMA

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmirli işadamlarının İzmir dışında yatırım yapmaya ağırlık vermesi gerektiğini dile getirerek, kendisinin de 27 yaşında İstanbul’da ofis açması sayesinde büyüdüğünü belirtti. Arkas, şöyle konuştu: “İzmir il sınırları içinde çalışmakla bu kente yeteri kadar sermaye ve güç katamayız. Benim ailem 300 senedir burada. Başka yerde kazanıp İzmir’de harcamak daha akıllıca değil mi? İzmir’in dışına taşın ama merkezinizi taşımak şart değil. Ben uçakla gidip geliyorum, biraz eziyet oluyor ama bunun da bedeli bu... Benim bu şirketlerin başında 48 senem geçti. Türkiye’nin dışında 700 çalışanımız var. Her bir memlekette şirketlerin başında bir İzmirli vardır. O insanların verdiği sadakatli çalışma kolay bulunmuyor. Hazır adam aramayın, kendi adamınızı kendiniz yapın. Alın İzmirli gençleri değerlendirin.”

Haberin Devamı

PLAKET ALANLAR

Lucien Arkas (Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Selçuk Yaşar (Yaşar Holding Onursal Başkanı), idil Yiğitbaşı (Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı), Ender Yorgancılar (Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı), Bülent akgerman (Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Tufan Ünal (Batıçim Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Meral Zaim İnci (İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim), Kemal Çolakoğlu (İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı), Işınsu Kestelli (Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası Başkanı).

SERTİFİKA ALANLAR

Berat Ösen (CMS Yönetim Kurulu Başkanı), Paul Ritchie (Tesco Kipa CEO), Erdoğan Özgörkey (Erdoğan Özgörkey Grubu Yönetim Kurulu Başkanı), Nezih Öztüre (Öztüre Holding Genel Koordinatörü), Sezai Kaya (Hugo Boss Genel Müdürü), Ferit Kora (Alkim Kağıt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Cem Bakioğlu (Bakioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Ali Molay (Mopak Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Mahmut Özgener (Öz-Ege Tütüncülük Yönetim Kurulu Üyesi), geçtiğimiz günlerde vefat eden Kaya Tuncer (ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı, yerine ESBAŞ Tanıtım ve Pazarlama Direktörü Ertuğrul Işıksoy), Hayati Öztürk (PETKİM Genel Müdürü), Öner Akgerman (AKG Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Sabri Ünlütürk (Sun Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), İlhan Gürel (Kütaş Group Yönetim Kurulu Başkanı), Jak Eskinazi (İTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Rıza Akça (Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Uğur Yüce (BİM Grup Yönetim Kurulu Başkanı), Enis Özsaruhan (Ege Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Ender Abalıoğlu (Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi), Ahmet Küçükbay (Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı), Mehmet Aktaş (Yaşar Holding CEO), Samim Sivri (Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Kemal Zorlu (Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Güçlü (Çimentaş Grup Genel Koordinatörü), Salih Esen (Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı), Ali Pehlivanoğlu (Pehlivanoğlu Yönetim Kurulu Başkanı), Şinasi Ertan (Şinasi Ertan Yönetim Kurulu Başkanı), Sıtkı Şüküre) (TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı), Cahit Çetin (TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Yönetim Kurulu Başkanı), Nail Özkardeş (Özkardeş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!