İzmir’i sarsan baskın

Güncelleme Tarihi:

İzmir’i sarsan baskın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eğlence dünyasını kapsayan kokain ve extasy operasyonunda 3'ü manken 13 kişi gözaltına alındı

İZMİR'de yurtdışından getirilen, uyarıcı etkili extasy isimli hapın, eğlence dünyasında gençlere ve mankenlere satıldığı, uyuşturucu partileri düzenlendiği ihbarını alan Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Takip sonucunda, manken Didem Asıllı'nın (23) Balçova'daki evine baskın yapıldı. Evde Asıllı, 1997'de Türkiye Yüz Güzeli manken Tuğçe Neriman Dinçer (19), Fatih Vardar (29) ve İsa özer (26), esrarlı sigara içerken yakalandı. Asıllı'nın üzerinden bir miktar kokain elegeçirildi.

Haplar Hollanda'dan getirilmiş

GÖZALTINDAKİ sanıkların ifadelerinden, uyuşturucu hapları Murat Güven Özgen'in (39) yurtdışından getirdiği öğrenildi. Hollanda'nın Amsterdam şehrinden aldığı uyuşturucu hapları, beline sardığı kuşakta Türkiye'ye sokan Özgen, satış konusunda kendisine yardımcı olduğu öne sürülen Tolga Mercanoğlu (29) ile Alsancak'ta bir otomobilde yakalandı. Mercanoğlu'nun üzerinde ve otomobilin paspaslarının altında 10 gram kokain bulundu.

Üç ruhsatsız tabanca elegeçti

ÖZGEN'in Narlıdere'deki evinde 1900 extasy hap, 3 ruhsatsız tabanca ve çaplarına uygun toplam 107 dolu fişek elegeçirildi. Özgen ve Mercanoğlu'nun kendilerinden uyuşturucu hap aldıklarını söyledikleri Erol Akbalık (34), Volkan Asım Yokuş (28), manken Yaprak Aslanefe (20), İsa Özer (26), Evran Karayağcı (19) ve aynı kişilerden kokain alıp kullandığı önesürülen, İşadamı Muhsin Ganioğlu'nun oğlu Niyazi Ganioğlu (32) gözaltına alındı. Sorguları süren sanıkların bugün DGM'ye sevkedilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!