İzmir festivali gençlere sahne açıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir festivali gençlere sahne açıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:20

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), 29. Uluslararası İzmir Festivali'nde sıra dışı bir proje ile sahneleri genç solistlere açacak.

Haberin Devamı

'Çağdaş Seslenişler' A Kapella Vokal Müzik Projesi konservatuar ses eğitimi almış, konser kariyerine yönelmek isteyen genç solistlere benzersiz bir olanak sunacak. Fransız koro şefi Michel Laplenie ve yönetimindeki Sagittarius Vokal Topluluğu'nun solistleri ile Soprano Çimen Seymen, projeye katılacak genç Türk solistlerle deneyimlerini paylaşacak. 20. Yüz yılın Fransız ve Türk bestecilerinin eserlerini, birlikte ortak armoni oluşturarak yorumlayacak, sanatçılar arasında kültürel bağlar kurulmasına ön ayak olacak. Projeye 20 - 35 yaş arasında konservatuar ses eğitimi almış veya en az üç yıl çok sesli koro deneyimi bulunan, konser kariyerine yönelmek isteyen genç solistler kabul edilecek. Kontenjan 10 kişi ile sınırlı olacak.

13- 20 Haziran 2015 tarihleri arasında hayata geçirilecek proje, 22 Haziran 2015'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 29. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında yapılacak konserle sonuçlandırılacak. Soprano ve eğitmen Çimen Seymen'in bir kreasyonu niteliğindeki konserde Ahmet Adnan Saygun'un yanı sıra çağdaşı Fransız bestecilerinin de az bilinen eserlerinin icraları da gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!