İzmir’de çocuk senfoni orkestrası kuruldu

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de çocuk senfoni orkestrası kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2013 12:34

İZMİR’de Mozart Akademi tarafından kurulan çocuk senfoni orkestrası, ilk konserini verdi.

Haberin Devamı


Mozart Akademi tarafınan 10 ile 18 yaş arası çocuk ve gençlerden kurulan, kayıtların ise devam ettiği senfoni orkestrası, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki ilk konerinde beğeni topladı. Herhangi bir enstrüman üzerine eğitim almış veya eğitimini sürdüren yetenekli çocukların bir araya geldiği senfoni orkestrası, performansı ile izleyenleri mest etti. Şimdilik 38 çocuk ve gencin yer aldığı orkestra, klasik ve popüler eserler seslendiriyor.
Çocukların uğraş verdikleri enstrümanlarına yeni kullanım alanları yaratacaklarını belirten Mozart Akademi’nin kurucusu İlhan Cinpir, “Çocuklara her şeyden önce profesyonel bir yaklaşım sunuyoruz. Onların orkestral bir tecrübeyle beraber, içlerindeki müzisyenin de olgunlaşmasını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
Orkestrayı ünlü şef Mehmet Girgin yönetirken, direktörlüğünü Ali Hoca üstleniyor. Orkestranın İzmir için çok önemli bir oluşum olduğunu dile getiren Cinpir, herhangi bir enstrüman üzerine eğitim almış ve çok sesli müziğe ilgi duyan 10-18 yaş arası çocuk ve gençlerden, Orkestra’da yer almak isteyenlerin, 21 Aralık 2013 tarihine kadar kayıt yaptırıp seçmelere katılabileceklerini belirtti. Orkestranın, yeni başvurularla 60 kişiye çıkmasının planlandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!