İzmir’de cinsel terapi eğitimi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de cinsel terapi eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2010 00:00

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) İzmir’de 3-4 Nisan’da sağlık profesyonellerine yönelik olarak ‘Holistik Cinsel Terapi Eğitimi’ verecek.

CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, 100 saatlik bu eğitime sadece sağlık Profesyonellerinin (Uzman, asistan ve pratisyen hekimler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, uzman psikiyatri hemşireleri) katılabileceğini bildirdi.
Yeterli destek
Vajinismus’un Üstesinden Gelmek, Erken Boşalmanın Üstesinden Gelmek, En iyi Terapistim BEN, Çaresiz Değilsiniz Çare SİZsiniz kitaplarının da yazarı olan Dr. Cem Keçe, ülkemizde, tıp fakülteleri de dahil olmak üzere yeterli cinsel terapi eğitimin verilmediğini, bu nedenle cinsel problemler yaşayanların ne yazık ki üfürükçü hocalardan bile medet ummuduğunu, hatta bilgisizlik yüzünden cinayetler bile işlendiğini söyledi.
Tamamlayıcı tıp konularında uzman olan Dr. İnci Erkin de “İnsanların cinsel enerjilerini sağlıklı bir şekilde kullanamadıklarında pek çok fiziksel ve ruhsal hastalık tetiklenir. Toplumda sanıldığından çok daha fazla cinsel ilişkiye girememe, vajinusmus, bağlanma, erken boşalma, aşırı cinsel istek gibi rahatsızlıklar vardır, bu eğitime katılacak olan sağlık profesyonelleri ileride cinsel terapistler olarak çok önemli bir açığı kapayabileceklerdir” dedi.
100 saat sürecek
5 modülde 100 saat sürecek eğitimde işlenecek konulardan bazı başlıklar şöyle: Cinsellik Kavramı ve Cinselliğin Konuşulması, Cinsel Kimlik, Cinsel Kimlik Gelişimi ve Cinsel Kimlik Farklılıkları, Çocukluk, Ergenlik Çağı ve Cinsel Yaşam, Gebelik ve Menopozda Cinsel Yaşam, Yaşlılık ve Andropozda Cinsel Yaşam, Güzel Sevişme Sanatı ve Güvenli Seks, Cinsel Etik ve Yasalar, Cinsel Eğitim, Cinsel İnanışlar, Değerler ve Cinsel Mitler, Cinsel İşlevin Fizyolojisi ve Cinsel Anatomi, Cinsel İşlevler ve Cinsel İşlev Bozuklukları (CİB), Çift ve Evlilik Terapisi Teknikleri, Grup Terapisi Teknikleri, Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik, vajinusmus, erken boşalma ve iktidarsızlık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!