İzmir bu kente hizmet edenlerin kalesidir

Güncelleme Tarihi:

İzmir bu kente hizmet edenlerin kalesidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2012 00:00

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Kongresi’ne katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, CHP’li yörel yönetimleri topa tuttu. Yıldırım, “‘İzmir kalemiz’ dediler. ‘Kale tanımayız, İzmir’in tek kalesi var, o da Kadifekale’ dedik. İzmir’in kalesi, İzmir’e hizmet edenlerdir. İzmir’in kadınlarıdır. İzmir’in AK Parti teşkilatlarıdır. İzmirli artık son 15 yılda kaybolan yılları gibi zaman kaybetmek istemiyor. Bunun hesabını da sormak istiyor. İzmir’e hizmet etmek nasıl olur görmek istiyorsanız merkezi yönetimde son 10 yılımıza bakın” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, partili gençlerin, “Efe Yıldırım” sloganı atması üzerine, “İzmir’in efeliği sizin olsun, İzmirlilerin olsun. Biz, İzmir’in hizmetkarıyız” diye konuştu. İzmir için söz verdikleri 35 projenin 11’ine başladıklarını, 9’unun da hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Yıldırım, “35 projeyi 2023’e kadar gerçekleştireceğiz dedik ama şu andaki program 2023’ün de önünde gidiyor. Çünkü İzmir’in zaman kaybetmeye tahammülü yok” dedi.
Bakan Yıldırım, 60 yaş kartı, körfez gemileri ve itfaiye erlerinin alımı sorunlarını kendilerinin çözdüğünü iddia ederek, şöyle devam etti: “İnşallah EXPO’yu İzmir’e kazandırmak için var gücümüzle çalışacağız. İzmir tek yürek, tek vücut olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bunu başaracağımıza inanıyorum. İzmir EXPO’yu alsa da almasa da projelerinde bir değişiklik yok. Karar verildi, mühür vuruldu. Hedef 2023; 35 İzmir, 35 proje. İzmir’i marka yapmak bizim en önemli hedefimiz. Bir hedefimiz daha var. İzmir’i, Türkiye’nin ikinci büyük kenti yapmak. Yerel yönetimler ne kadar sorun üretse de, yokuş çıkarsa da tek tek hepsini aşarak İzmir’e hizmet için ne lazımsa onu yapacağız.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!