İzmir-Aydın treni 3 ay sonra seferde

Güncelleme Tarihi:

İzmir-Aydın treni 3 ay sonra seferde
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 00:00

Aydın Garı’nda 3 Şubat’ta motorin yüklü bir vagonun raydan çıktı. Ulaştırma Bakanlığı, İzmir-Aydın-Söke-Denizli hattındaki seferleri 3 Mart’ta durdurdu.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, Ortaklar-Aydın arasındaki demiryolunun son teknolojiyle yenilendiğini belirtti, "Aydın-İzmir seferleri en geç üç ay içinde başlayacak" dedi.

İl Özel İdaresi’ndeki İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yatırımları anlatan Eriş, ekim ayından itibaren Söke-Ortaklar hattını yenilemeye başlayacaklarını söyledi.

Başkanlardan yardım istiyoruz

Eriş, Ortaklar hattının yenilenmesiyle İzmir-Aydın arasındaki yolculuk süresinin üç saatten bir buçuk saate kadar düşeceğini kaydederken bir sıkıntıyı da dile getirdi, "Toplam 30 kilometrelik Aydın-Ortaklar yolunda 16 hemzemin geçit var. Trenler, ABS sistemine sahip otomobil değil. Hızımızın beş katı bir mesafede durabiliriz. Bu durumda, Aydın-Ortaklar hattındaki 16 hemzemin geçidi kapatmamız gerekiyor. Belediye başkanlarından bu konuda yardım istiyoruz" diye konuştu.

Eriş, tanesi 40-50 bin dolar olan 16 otomatik bariyer yapacaklarını ve bunları daha sonra belediyelere fatura edeceklerine de dikkati çekerek, "Belediyelerin bu bariyerleri yapması gerekiyordu. Yapmadıkları için biz yapmak zorunda kalacağız. Aksi takdirde burada hız yapmamız mümkün değil" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!