İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 11:24

İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği 23. İzmir Avrupa Caz Festivali 3 Mart Perşembe günü saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) yapılacak İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions konseri ile başlayacak. Festival 19 Mart 2016 Cumartesi günü Piort Baron Quintet konseri ile sona erecek.

Haberin Devamı

İzmir Avrupa Caz Festivali başlıyor

On bir konser, bir sergi, bir seminer ve bir film gösterisinin yer aldığı 23. İzmir Avrupa Caz Festivali programında atölye çalışmaları ve halka açık etkinlikler önemli bir yer tutacak. Luca Costantini Quartet yönetimindeki Geleneksel Açık Caz Orkestrası atölyesinin yanı sıra, VEİN Trio ve Oğuz Büyükberber ile Piotr Baron Quintet de genç cazcılarla atölye yapacak. Bu yıl grafik ve tasarım bölümü öğrencilerine yönelik iki yeni atölye çalışması var. İKSEV’de 3, 4 ve 5 Mart günlerinde İzmir Ekonomi Üniversitesi işbirliği içinde Canlı Video Performans Atölyesi yapılacak. Yaşar Üniversitesi işbirliği ile 7, 8 ve 9 Mart tarihlerinde yine İKSEV’de yapılacak Jazz Motion Animasyon Atölyesi’nin teması "Doğaçlama ve Potansiyel" olarak belirlendi.

Edit Cafe’de 5 Mart Cumartesi günü yapılacak ikinci caz ve moda buluşması festival tadında olacak. "Randevu Pazar Caz Edisyonu" ünlü markalar, eşsiz tasarımlar, mini atölyeler, caz ve eğlence ile gün boyu sürecek.

İçerik Dergi Grubu ile geçen yıl başlatılan Jazzin Fanzin Atölyesi’nin ikincisi 6, 8, 9 ve 12 Mart tarihlerinde yapılacak. CazKedisi Dergisi ile "Cazın Şiir Rengi" üzerine söyleşi 18 Mart’ta, Ege Kitap ve Plak işbirliğinde Boran Şentürk ile Biraz Caz Biraz Plak etkinliği ise 19 Mart’ta İKSEV’de olacak.

Bu yıl ilk kez yapılacak ’cazın dans hali’ olarak tanımlanan Lindy Hop Atölyesi, ilgi görecek etkinlikler arasında yer alacak. Her yaştan, isteyen herkese açık etkinlik İzmir Lindy Hop Derneği işbirliği ile 12 Mart Cumartesi günü İKSEV’de yapılacak.

İzmir Avrupa Caz Festivali’nin en az konserler kadar ilgi gören Caz Seminerini 14 Mart’ta yine festival danışmanı, caz tarihçisi, gazeteci, yazar Francesco Martinelli İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde verecek. "Bertrand Tavernier’in Gece Yarısına Doğru Filminden 30 Yıl Sonra Monk, Lester Ve Dexter" konulu İngilizce yapılacak konuşmayı Ümit Tuncağ Türkçe’ye çevirecek. Aynı zamanda seminerin konusu da olan "Gece Yarısına Doğru- Round Midnight" filmi caz tarihinin önemli bir dönemine ışık tutacak.



BAKMADAN GEÇME!