İzmir Ak Parti’ye MÜSİAD’lı başkan

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ak Parti’ye MÜSİAD’lı başkan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

AK Parti İzmir İl Bakanlığı’na Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin eski İzmir Şube Başkanı Ömer Cihat Akay atandı.

Haberin Devamı

Referandum öncesi “İzmir’de ‘hayır’ oyları ‘evet’ oylarından az çıkarsa görevimden istifa ederim” diyen Ömür Kabak’ın 11 Aralık’ta istifa etmesinin ardından arayışa giren Ak Parti, İzmir İl Başkanlığı koltuğuna, MÜSİAD’ın eski İzmir Şube Başkanı Ömer Cihat Akay’ı (54) getirdi. 2002 yılında partiyi İzmir’de kurması ve il başkanlığını yapması teklif edilen Akay, işlerinin yoğunluğu nedeniyle teklifi kabul etmemişti. Akay, 2003’te Ak parti’de bir yıl Konak İlçe Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 1992 yılında İzmir’de MÜSİAD’ı kuran Akay, 1998 yılına kadar başkanlığını yaptı, danışma kurulu üyeliği devam ediyor.  Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakül-tesi’nden mezun olan Akay, bir süre seramik toptan satışı yaptı daha sonra Ülker dağıtım kanallarında yöneticilik görevinde bulundu. En son Fuat Eroğlu’nun sahibi olduğu oyun ekipmanları üreten Cemer’de Genel Müdür Yardımcısı olan Akay’ın aktif siyasette girmesi ile bu görevi sona erdi.
Eşi Fazilet’ten milletvekili adayı oldu
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç’a yakınlığıyla bilinen Ömer Cihat Akay, 1998- 1999 yılları arasında kapatılan Fazilet Partisi’nin İzmir İl Başkan Yardımcısı iken eşi Serpil Akay, 1999 seçimlerinde İzmir birinci bölge dördüncü sıradan milletvekili adayı oldu. Akay’ın Büşra, Elif ve Mücahit adında üç çocuğu var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!