İTO Meclisi’nde eski defterler

Güncelleme Tarihi:

İTO Meclisi’nde eski defterler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası'nın aylık olağan meclis toplantısının gündemini yine geçen ay yapılan TOBB seçimleri oluşturdu. Meclis üyeleri Mehmet Akyelli, Ömer Kaplan ve Kadir Sinan, eleştiri oklarını toplantıda bulunmayan Demirtaş'a yöneltti. İTO'nun TOBB yönetim kuruluna girememesini eleştiren Akyelli, Başkan Ekrem Demirtaş'ı karşı fikirlere tahammül edememekle suçladı.

İTO'nun elinde çok büyük fırsatlar varken TOBB yönetimine girmediğini belirten Akyelli, Demirtaş'ın hata yaptığını söyledi, ‘‘EBSO hem Konsey Başkanlığı hem de Yönetim Kurulu üyeliği alıyor. Demirtaş, seçimlerde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım'ı saf dışı bıraktı. Dolayısıyla TOBB Başkanı Fuat Miras'tan hem yönetim, hem de konsey başkanlığı talep edebilirdik ve alırdık. Bu bizim hakkımızdı. Ben bu görüşlerimi Demirtaş'a aktardığımda aldığım yanıt, 'Ben bütün odaların başkanıyım, yönetim kurulu üyeliğini ne yapayım' şeklinde oldu. 15 kişilik yönetimde 3 - 4 üyeyle İzmir temsil edilecekti, 300 trilyonluk bütçede söz hakkımız olacaktı. Daha önce TOBB'la olan kavgamız nedeniyle sıkıntılar da yaşamıştık’’ dedi.

Karşı fikre tahammülsüz

DEMİRTAŞ'ın karşı fikirlere tahammülü olmadığını söyleyen Kaplan, EGEV'le ilgili oylamada yönetimin aleyhine oy kullandığı için ters düştüklerini söyledi. Demirtaş'ın ‘‘İki eski başkanvekili, omuz omuza verip karşı oy kullandığınız’’ şeklinde sözler sarfettiğini öne süren Kaplan, ‘‘O günden sonra da benimle konuşmadı. TOBB seçimleri öncesinde, beni çağırıp hiçbir şey söylemedi. Karar aldık, şöyle hareket edeceğiz gibi bir açıklamada dahi bulunmadı. Sonra da onun peşinden gitmemizi bekliyor’’ dedi.

TOBB seçimleri öncesi, delgelerin toplantı yaptığını vurgulayan Başkanvekili Bilhan Balcı, Ekrem Demirtaş adına eleştirileri yanıtlarken, bu toplantılarda Ege için güçbirliği yapıldığını ve seçim stratejilerinin belirlendiğini söyledi. Balcı, Demirtaş'a yönelik kişisel eleştirileri ise kendisinin yanıtlayamayacağını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!