İsyancının güçbirliği

Güncelleme Tarihi:

İsyancının güçbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2011 00:00

İZMİR’de CHP’li Karabağlar, Konak, Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Bornova, Çiğli ve Menderes ilçe belediye başkanlarıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yaşanan randevu krizi sürüyor.

Haberin Devamı

Güçbirliği oluşturan ‘İsyancı’ belediyeler dün 240 personeel, 35 iş makinesiyle Menderes’in Gümüldür, Özdere ve Ahmetbeyli beldelerine çıkarma yaptı, caddeleri ve yolları temizledi, yıkadı, çöpleri topladı, onarımları yaptı. Menemen Belediyesi de destek verdi, ancak başkanı çalışmaya katılmadı. Konak ve Karşıyaka başkanları da gelmedi.Menderes’teki işbirliğinin ikinci adresi Bayraklı olacak, belediye binası yıkılacak.

Gizli gündemimiz yok

Başkanlar görüşlerini de şöyle açıkladı:Ergun Özgün (Menderes): Bu güçbirliği örneği Türkiye’de bir ilk. Bir ayda yapılacak iş, bir günde tamamlandı. Çalışkan verimli belediyeciliği göstereceğiz. Farklı niyetlere hizmet etmiyoruz. Kimsenin gizli gündemi yok, dilinin altında bakla yok. Bir algı hatası olduğunu düşünüyorum.

Adam gibi başkanlık

Haberin Devamı

Hasan Karabağ (Bayraklı): Başbakan, bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanı halkın oylarıyla gelen insanlarız. Kimse bulunduğu mevkiyi geçim kaynağı olarak görmemeli. Makamlar yakınını zengin etme yerleri, caka satılacak yerler değil. Biz halka caka satarsak halkta sandıkta gerekeni yapar. Belediye başkanlığını adam gibi yapacağız. Toplu randevu talebi kabul görmezse bireysel görüşmeme tavrımız sürecek. Baş başa görüşme yok, aynı geminin yolcularıyız.

Babacan Kocaoğlu özlemi

Metin Solak (Çiğli): Kocaoğlu bizim ağabeyimizdir. Sorunları o çözmelidir. Son bir yıldır bu konuda adım atamıyoruz. Kaçan tren yok, kimseyi zorla görüşmeye de davet etmiyoruz. Randevu talep etmenin sakıncalı yanı yok. Aziz Başkan bunu meydan okuma olarak görmemeli. Sorun çözen, güleryüzlü, babacan Kocaoğlu’nu arıyoruz, özlüyoruz. Gelinen noktada herkes tavrımızı anladı ve beğeniyle takip ediyor. Ercan Tatı (Buca): “Mahşerin atlıları değiliz, isyan etmiyoruz. Ortada 28 atlı var. Baş süvari  Aziz Kocaoğlu’na bilgilerin yanlış aktarıldığını düşünüyorum.

Dayatma algısı üzücü

Kamil Okyay Sındır (Bornova): Çok anlamlı bir birliktelik ortaya koyduk. Kimsenin kimseye kırılması için bir neden yok. Biz halka hizmet için buradayız. Aramızda sinerji oluşturmalı, atıl kapasiteleri biraraya getirmeliyiz. Ne dediğimizi, ne istediğimizi çok iyi bilen insanlarız. Aziz Başkan’ın dayatma gibi algılamasına gerçekten üzüldüm. Çözülmeyecek sıkıntı yok.

Bizimle iftihar edilir

Haberin Devamı

Sıtkı Kürüm (Karabağlar): Bu güzel görev değişik yerlere çekilerek gölgede bırakıldı. İhtiyaç duyulan belediyelere yardımcı olacağız. Büyükşehir ile yaşanan olayları talihsizlik olarak görüyorum. Bu kadar çok abartılması, öne çıkması bence doğru değil. İlçe belediyelerimizin haklı isteekleri vardır. Bugünden sonra bir şekilde siyasetin taşları yerine oturacak. Genel merkezin bizimle iftihar edeceğine eminim. Arkadaşlarımla görüşmeden randevu vermeyi düşünmüyorum. Hepimiz aynı kararı aldık, aynı kararlılık devam edecek.

Ateşi ben söndürürüm

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, sekiz ilçe belediye başkanının Aziz Kocaoğlu’nu karşılarına alarak başlattıkları isyan hareketine ateş püskürdü. Bayır yarın genel başkan yardımcıları Volkan Canalioğlu ile Gürsel Tekin’e iftar daveti vereceğini belirterek, şunlarrı söyledi:

Haberin Devamı

“Salı günü de belediye başkanlarımızla biraraya geleceğiz. Salı gününden sonra partiyi basın yoluyla tartışan, eleştirenler için disiplin mekanizmasını işleteceğim. Bu makamlar gelip geçici, kalıcı olan CHP. Kimsenin partiye zarar vermesine izin vermem. İsyan ateşini söndürürüm. Burası CHP, kanarya sevenler derneği değil. Ağzı olan konuşmayacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!