İşte beklenen tarih

Güncelleme Tarihi:

İşte beklenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 16:55

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, yapımı devam eden Sabuncubeli Tünelleri’nin 2017 yılı sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

Haberin Devamı



Sabuncubeli Tünelleri’nde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Sürekli, “4017 metrelik gidiş ve dönüş olarak iki tünelden oluşan Sabuncubeli Tünelleri’nin yüzde 52’lik kısmı bitirildi. 2017 yılı sonunda İzmir ve Manisalılar çok rahat güvenli ve konforlu bir ulaşıma kavuşacaklar.” dedi.

Sabuncubeli’nin İzmir'in en sorunlu yolu olduğunu ve günde yaklaşık 40 bin aracın geçtiğine dikkat çeken Sürekli şöyle konuştu: “AK Parti olarak söz verdiğimiz tüm vaatlerimizi yerine getiriyoruz. Her zaman başladığımız işleri hızlı ve seri bir şekilde tamamlıyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’ın başlatmış olduğu 35 projede hızla devam ediyor. 35 projenin en önemlilerinin başında Sabucubeli Tünelleri geliyor. Burada da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Sabuncubeli İzmir’in en fazla kaza olan ve en ufak bir yağışta sık sık kapanan yolu. Her yıl sayısız can ve mal kaybına neden oluyor. İzmir’den çıkıyorsunuz hava günlük güneşlik. Buraya geliyorsunuz, soğuk buzlanma; yani karayolunda yaşayabileceğiniz tüm sıkıntıları bu bölgede yaşıyorsunuz. Bu sene çok soğuk olmamasına rağmen 3 kez karla mücadele yapıldı ve yol kapandı. Burası 580 metrelik rakıma ve 14 adet viraja ve 9,5 metrelik bir eğime sahip. En önemli tehlike de buradan kaynaklanıyor. Eğimi Sabuncubeli Tünelleri ile 1.5 metreye indiriyoruz. Böylelikle güvenli ve konforlu bir yolculuk yapma imkanına kavuşulacak, zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlanmış olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!