İşinizle birlikte kendinizi de geliştirin

Güncelleme Tarihi:

İşinizle birlikte kendinizi de geliştirin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 17:53

EGE Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Esen Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, Ege Üniversitesi’nde mühendis adaylarıyla biraraya geldi, deneyimlerini paylaştı, yol gösterdi. İş hayatında etik değerleri kendi yaşamından örneklerle anlatan Esen, “İtibar 30 saniyede yerle bir olabilir. İtibarın en büyük kredibilite olduğunu aklınızdan çıkarmayın” dedi.

Haberin Devamı

İş yaşamında dürüstlüğün birinci derecede ilke olması gerektiğinin altını çizen Esen, şunları anlattı; “İşinizle birlikte kişisel gelişiminize de önem vermelisiniz. İşiniz sizden önde olur ya da siz işinizden önde olursanız yerle bir olursunuz. İşinizle birlikte kendinizi de geliştirin.

İş ahlakı ve iş etiği her zaman için mesleki başarının en önüne geçer. Bunu sağladığınız taktirde önünüzün de açık olduğunu göreceksiniz. Rekabetin çok acımasız olduğu bir ortamdan geçiyoruz. Son yıllarda, çok üzülerek söylüyorum ki, sadece iş değil, sosyal hayatımızda da ahlaki değerleri çok arka plana atıyoruz. Siz gençler buna sıkı sıkıya sarılıp sahip çıkmalısınız. Açık ve dürüst olduğunuz, sır sakladığınız, ahlaki değerleri ön planda tuttuğunuz sürece farkınız hemen ortaya çıkacaktır.”

BAKMADAN GEÇME!