Işıkkentli öğrencilerden hem sergi hem konser

Güncelleme Tarihi:

Işıkkentli öğrencilerden hem sergi hem konser
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2016 14:13

Işıkkent Eğitim Kampusü öğrencilerinin İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki 23 Nisan Konseri ve sanat sergisi büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Işıkkent Eğitim Kampusü öğrencilerinin her yıl bir konu üzerinde çalışarak oluşturduğu "Yılsonu Sanat Sergisi"nin bu seneki teması "Yaşam" oldu. Anaokulundan üniversiteye kadar her sınıf seviyesinde, tüm öğrencilerin bu tema çerçevesinde yaptıkları resim, seramik, teknoloji tasarım çalışmalarının yanı sıra fotoğrafçılık ve üç boyutlu tasarım gibi okul sonrası programlarda ortaya çıkan yaratıcı işler sergide yeraldı.

Serginin açılışının ardından, Işıkkent öğrencileri, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile birlikte sahne alarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konseri verdi. Işıkkentli 110 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, Şef Neslihan Erten yönetiminde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçıları ile aynı sahneyi paylaştı. Konserde, besteci Mahmut Sözer’in düzenlemesini yaptığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramına yönelik şarkılar seslendirilirken, Işıkkent lisesi öğrencileri Kağan Kurtaş, Can Daniel Ricketts ve Baran Oruç solist olarak sahne aldı.

Işıkkent Eğitim Kampusü Genel Müdürü Canan Harmancı her sene düzenledikleri "Yılsonu Sanat Sergisiöni bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile eş zamanlı olarak Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenleyerek çocukların ellerinden çıkan birbirinden güzel çalışmayı onlara özel bir haftada daha çok sanatseverle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Işıkkent öğrencilerinin "Yaşam" konulu Sanat Sergisi 26 Nisan’a kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezinde ücretsiz gezilebilecek.



BAKMADAN GEÇME!