Işıkkent öğretmenleri koçluk sertifikalı

Güncelleme Tarihi:

Işıkkent öğretmenleri koçluk sertifikalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2010 00:00

Işıkkent Eğitim Kampusü’nde, 2009-2010 öğrenim yılı başından bu yana süren koçluk eğitimleri tamamlandı.

Haberin Devamı

Dönem başında tüm öğretmenlerin iki günlük ‘Sinerjik Koçluk’ eğitimleri ile başlayan programın 15 günlük İngilizce eğitimlerine devam eden 20 öğretmen, ‘Uluslararası Koçluk Sertifikası’ alacakları sınava katılmaya hak kazandı.
Işıkkent Eğitim Kampusü Genel Müdürü Okan Sezer, “Işıkkent olarak eğitimin yaptırımcı değil, destek verici olması gerektiğine inanıyoruz, yani öğrencilerimize herhangi bir konu ile ilgili olarak ‘Bu konuda başarılı olmak için şu şekilde davranmalısın’ demek yerine, ‘Sen ne yapmak istiyorsun. Bu hedefe ulaşmak için ne tür bir adım atmayı düşünüyorsun’ sorusuyla kendi kararlarını vermesinde destekleyici oluyoruz. Bu fikirden yola çıkarak öğretmenlerimizin vizyonlarını nasıl daha ileriye götürebileceğimizi araştırdık. Gördük ki, koçluk sistemi bizim hedeflerimizle örtüşüyor. Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) üyesi ve yönetici koçu Vedat Erol’un danışmanlığı ile eğitim programı düzenledik. Adler Türkiye tarafından verilen eğitim programını tamamlayan öğretmenlerimiz sınava girecekler ve başarılı olanlar uluslararası koçluk sertifikası alacak. Programa her yıl 20 kişilik gruplarla devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yıl boyu süren eğitim

Adler Türkiye Kurucu Ortağı ve Yönetici Koçu Ersin Günöy ise, “Işıkkent Eğitim Kampüsü farklı eğitim yaklaşımıyla öne çıkan bir okul. Bugüne kadar dünyada sınırlı sayıdaki öğretmenlerine koçluk eğitimi aldıran okullar olduğunu biliyorduk, ancak bir okuldaki tüm öğretmenlere yönelik koçluk eğitimi fikri heyecan vericiydi. Işıkkent dünyada denenmemiş bir projeye imza attı. Tüm öğretmenlerin katılımıyla başlayan projenin ileri modülü İngilizce olarak 20 öğretmenle devam etti. Bir yıl boyunca devam eden ve 15 günlük atölye çalışması olarak gerçekleşen programda Türkiye ve Kanada’dan birer koç ve 2 Türk koç asistanı olmak üzere her eğitimde 4 kişi eğitim
verdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!