İşgal tartışması

Güncelleme Tarihi:

İşgal tartışması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bodrum'da bir otel yaptırıp işleten ANAP Ankara İl eski Başkanı'nın devlet arazisine taştığı ileri sürüldü. Eski politikacı yatırım yaptığına pişman olduğunu söylüyor.

TURGUTREİS'te ortağı Aydın Uçkan'la apart ruhsatıyla bina yaptırıp 150 yataklı Violin Otel'e çeviren ANAP Ankara İl eski Başkanı Mehmet Demirel'in, devlet arazisini işgal ettiği öne sürüldü.

Şikayetler yağıyor

DEMİREL, önündeki yeşil alana tenis kortu yaptırıp, karşıdaki TEDAŞ'ın trafo arsasına su kuyusu açtırdı. Otel önündeki kaldırımı bisiklet parkı haline getiren Demirel, bir de likidgaz tankı koydurunca şikayetler artmaya başladı.

Çöplük temizledim

OTELİ yaptığı 1997'den beri herkesin kendisiyle uğraştığını ileri süren Demirel, ‘‘Otelin önünde çöplük gibi duran alanı temizleyip tenis kortu yaptım. Bu kort sadece otele ait değil, isteyen herkes kullanabilir’’ diye konuştu.

Teşekkür edilmeliydi

AÇTIRDIĞI kuyudan su çıkmadığını, likidgaz tankının tehlike yaratmadığını savunan Demirel, yol asfaltlanmasına 30 milyar lira harcadığını belirtti. Demirel, beldeye bir daha yatırım yapmayacağını söyledi, ‘‘Teşekkür yerine şikayet ediyorlar. Yatırıma pişmanım’’ dedi.

BAŞKAN YAZGAN

Meclis kararı yok

TURGUTREİS'in ANAP'lı Belediye Başkanı Ali Yazgan, Violin Otel'e, öndeki yeşil alanı spor alanı olarak düzenleme yetkisi verilmediğini belirtti. Yazgan, ‘‘Meclisin otele bu yönde düzenleme yetkisi veren kararı yok. Halka açık spor tesisi ve yeşil alan yapılabilir. Kaldırımın bisiklet parkına çevirilmesi, yerleşim alanına likidgaz tankı konulması, TEDAŞ trafosunun arsasına su için sondaj açtırılması incelenerek gereken yapılacak’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!