İşçilere saldırı iddiası

Güncelleme Tarihi:

İşçilere saldırı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2012 00:00

DERİ-İŞ Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz işten atılan ve fabrika önünde nöbet tutan Savranoğlu Deri işçilerinin önceki gün saat 19.30 sıralarında saldırıoya uğradığını, iki kişinin hastanelik olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Alagöz, dört işçinin nöbetçi kaldığını belirterek, şunları söyledi:“Biz ayrıldıktan sonra bir ustanın akrabaları olduğunu bildiğimiz küçük bir grup çadırın önünden geçerek küfürler ederek bıçak sallamış. Küfür etmemeleri için uyarıda bulunan arkadaşlarımızla bunlar arasında arbede çıkmış.

Biber gazı bizimkilere

Daha sonra fabrikadan çıkan 20-25 kişilik grup saldırmış. Polis araya girmiş ama her ne hikmetse biber gazı sadece bizim arkadaşlarımıza denk gelmiş. Gözleri görmeyip savunmasız hale gelen arkadaşlarımızdan Cüneyt Kuçmen ve Hüseyin Denizkan halen Menemen Devlet Hastanesi’nde tutuluyor. Karşı taraftan ise yaralı yok.”

Yusuf Nalbant ve Aydın Gençaslan’ın da saldırıyı ufak sıyrıklarla atlattığını dile getiren Alagöz, şikayet dilekçesi verdiklerini ve akşamları sivil toplum örgütlerinin katılımıyla daha kalabalık gruplar halinde nöbet tutacaklarını söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!