İşadamlarının burs seferberliği

Güncelleme Tarihi:

İşadamlarının burs seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2011 00:00

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi’ne (ÇOMÜ) katkı sunmak amacıyla Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) profesör maaşına eşit olan burs girişimi Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği’ni de (ÇAGİAD) harekete geçirdi.

Haberin Devamı

ÇAGİAD, 101 öğrenciye 10 ay süreyle toplam 252 bin 500 TL burs verme kararı aldı.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, geçtiğimiz günlerde ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Cengiz Ataşoğlu ile protokol imlzalayıp, sınavda Türkiye genelinde ilk 100’e girip ÇOMÜ’yü tercih eden üç öğrenciye öğrenim süresi boyunca ayda 3 bin 700 TL burs vereceklerini taahhüt etti. ÇTSO’nun başlattığı burs seferberliğine ÇAGİAD da dahil oldu. ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen, aldıkları karar doğrultusunda ÇOMÜ’ye kayıt yaptıracak başarılı ve ihtiyaç sahibi 101 öğrenciye, aylık 250 TL burs vereceklerini açıkladı. ÇAGİAD Toplantı Salonu’nda protokol töreni gerçekleştirildi. Sezen ile Ataşoğlu, 101 öğrenciye 10 ay süreyle verilecek olan toplam 252 bin 500 TL’lik burs için protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

İş dünyası-üniverste el ele

ÇAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Sezen, “Üniversitemiz hızlı bir gelişme sürecine girdi. İş dünyası olarak hep ‘gözbebeğimiz’ diyoruz. Sözde değil, özde bir işbirliği olmasına karar verdik. ÇOMÜ her geçen gün marka değerini yükseltiyor. Dolayısıyla Çanakkale’nin değeri artıyor. İş dünyası olarak bu çalışmaların bir yerinde olalım istedik. Sadece burs konusunda değil, bundan sonra ÇOMÜ ile reel projelere imza atacağız. İş dünyasının önünü açacak projelerde işbirliği yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!