İş kadınları iktidar olacak

Güncelleme Tarihi:

İş kadınları iktidar olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 00:00

Egeli iş kadınları, iş dünyasında zirveye tırmanmanın yollarını arıyor. Öncelikle esnaf odaları yönetimleri kuşatılacak.

İZMİR ve Ege'deki iş kadınlarının biraraya gelerek kurduğu Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Ege Bölgesi'ndeki iş kadınlarının envanterini çıkaracak. Dernek, kadınların Ticaret,Sanayi Odaları, Borsa komite, meclis ve yönetimlerinde yer almalarını özendirecek. İzmir'de sağlık, yaşlılık, termal ve organik turizmini öne çıkaracak projelere imza atacak.

Çağrıda bulundu

Ege İş Kadınları Derneği Başkanı Sündüz Tanergeç, İzmir ve Ege Bölgesi'nde çok sayıda girişimci kadın olmasına rağmen envanterinin bulunmadığını söyledi. Farklı sektörlerde çalışan iş kadınlarını biraraya getirmek ve bölgedeki iş kadınlarının sayısını belirlemek için çalışma başlattıklarını kaydeden Tanergeç, iş kadınlarına derneğe ait 441 50 02 veya 0533 657 06 12 numaralı telefonlara isim yazdırmaları konusunda çağrıda bulundu. Tanergeç, "Dernek olarak bu kadınların gücüyle sinerji yaratıp İzmir turizmini, ekonomisini canlandıracağız. İzmir'e vizyon kazandırıcı çalışmalara imza atacağız" dedi.

Turizm için projeler var

Kuruluş amaçları doğrultusunda yapılacak çok sayıda projelerini tek tek yaşama geçireceklerini belirten Tanergeç, "Tüm çalışmalarımız için öncelikle veri tabanı oluşturarak Ege Bölgesi İş Kadınları Envanteri çıkaracağız. Seçim takvimi başlamış olan Ticaret ve Sanayi Odaları, Ticaret Odaları, Sanayi Odaları ve Borsa seçimleri için iş kadınlarını bilgilendirip, komite, meclis ve yönetimlerde yer almalarını özendireceğiz. İzmir'de iş kadınları olarak büyük bir gücüz. Oda meclislerinde gerekli yerleri alırsak ticarette de öne geçeceğimize inanıyorumdedi. Tanergeç, İzmir'de sağlık, yaşlılık, termal ve organik turizmini öne çıkaracak projeler geliştireceklerini de bildirdi.

Fon kaynağı

EGİKAD kurucu üyelerinden Sevda Zorlu da, yeterli kaynağı olmayan kadınlar için fon kaynakları araştırıp, oluşturmayı, iş hayatına yeni başlamış kadınları yurtiçi ve yurtdışı fuarlarına toplu katılım ziyaret gibi aktivitelerle ihracata yönlendireceklerini ve pazar alanlarını geliştireceklerini belirterek, "Avrupa Birliği, Dünya Bankası gibi hibe destek programlarından yararlanarak özellikle kadın girişimciliğine ve eğitimine destek verecek projeler hazırlamayı planlıyoruz" dedi.

Dünya tanısın

Işın Yılmaz ise, öncelikle yurt dışından ve yurt içinden gelen iş kadın heyetlerini Ege’li iş kadınlarıyla buluşturacaklarını belirterek, "Böylece amacımız ile ilişkili dünya genelindeki kurum ve kuruluşlarla bilgi paylaşımında bulunup iş birlikleri geliştirme imkanı sağlayacağız. Farklı sektörlerde çalışan kadınlar mozaik ve renklilik içinde iş birikimleri ile sinerji oluşturacak. Böylece gelişmiş ülkelerdeki markalarla işbirliği yapmamız hiç zor olmayacak. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermiş olacağız" dedi.

Ticarete yatkın

Gülçin Güloğlu da, akademisyen kadrosu olarak kadınların sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, "Akademisyen kadınlarımız donanımı ile girişimci olacak kapasitede. Ancak belirli saatlerde çalışmaları ailede üstlendikleri görevler nedeniyle bu tarz görevleri tercih ediyorlar. Aileler de bu tür görevleri destekliyor. İlkokul çağından itibaren girişimcilik eğitimi verilmeli. Çünkü Türk kadınının ticarete kafası daha yatkın ve yaratıcıdır" diye konuştu.

Eğitime önem

Hanzade Yenisey, kız çocuklarının okutulmasının çok önemli olduğunu belirterek konuyla ilgili geliştirdikleri proje kapsamında kadın eğitimini öne almayı planladıklarını söyledi. Yenisey, "Model göstererek örnek olacağız. Neler yapmaları gerektiğini anlatacağız. İstedikleri mesleklere ulaşmaları konusunda rehberlik edecek ve destek olacağız. Eğitim geleceğimiz olan çocukların hepsinin hakkı " dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!