İş dünyasında moraller yerinde

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında moraller yerinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 00:00

Başbakan Erdoğan’ın ESİAD Toplantısı’ndaki sözlerini yorumlayan iş insanları, olumlu mesajlar aldıklarını, ileriye yönelik umutlarının arttığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda bir araya gelen iş dünyası temsilcileri, yaptıkları değerlendirmede moral bulduklarını dile getirdi.
Toplantıya ev sahipliği yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sıtkı Şükürer, konuşmasında özellikle İzmir’in EXPO 2020 adaylığına yer verdiğini hatırlattı, Başbakan’ın aday kenti açıklama süresini erkene almaya gayret ettiklerini belirtti. İş dünyası olarak olumlu mesajlar aldıklarına değinen Şükürer, bu durumun EXPO konusunda da geçerli olduğunu söyledi.

İyi niyetle bakıyor

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİFED) Başkanı Hüseyin Porsuk, “Ben Başbakan’ın bölgeye iyi niyetle baktığını düşünüyorum. Kişisel düşüncem bu. Tunceli’yle ilgili verdiği örneğin İzmir için de değerlendirmesinde art niyet aramıyorum. Başbakan, bu ülkenin tamamının sorumlusu olduğunu düşünüyor. Ama bir gerçek var ki İzmir de geri kaldı” diye konuştu.
Kendi gözlemine göre iş dünyasının Başbakan’ın konuşmasından tam olarak ikna olmasının süreç işi olduğunu, iş insanlarının somut şeyler görmek istediklerini aktaran Porsuk, “Moral verdiği de bir gerçek” dedi.

Haberin Devamı

Moralimizi yükseltti

Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı Başkanı Yılmaz Temizocak, özellikle ulaştırma açısından yapılan kamu yatırımlarının memnuniyet verici olduğunu belirtti, “Ancak biz Ankara’yla ölçümlendiği zaman kamu yatırımlarının biraz daha fazlalaşmasını talep ediyoruz. Ayrıcalık yapıldığını tahmin etmiyoruz. Amacımız, bizim payımıza düşenin artırılması. Sonuç olarak, Başbakan’ın ifadeleri moralimizi yükseltti” diye konuştu. Temizocak ayrıca, yatırımların hızlanmasının en büyük kaynağının EXPO 2020 olduğunu, bu konuda da alınacak kararı sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.

Akdenizlilik vurgusu

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı İlknur Denizli de Başbakan’ın özellikle Akdenizlilik vurgusu ve bunun merkezinin İzmir olması gerektiği yönündeki konuşmalara dikkat çekti. Başbakan’ın birlikte hareket etme konusunda da olumlu mesajlar verdiğini dile
getiren Denizli, kamu yatırımlarının da artacağı yönünde izlenimler aldığını kaydetti. İlknur Denizli, “Önümüzdeki dönemde İzmir’in kamu yatırımlarından ciddi pay alabileceğini düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN’A KOSBİ DOSYASI

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ne (KOSBİ) yeniden tüzel kişilik kazandırılmasına ilişkin dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a verdi. Dosyayı ESİAD’ın toplantısında sunan Yorgancılar, Kemalpaşa OSB’nin ‘ıslah organize sanayi bölgeleri’ kapsamına alınmasını istedi.

Kıraç: Başbakan olumlu

İZMİR Valisi Cahit Kıraç, Başbakan’ın EXPO konusunda somut bir söz verip vermediği yolundaki soru üzerine şöyle dedi: “Başbakan tüm toplantılarda EXPO’yla ilgili konuştu, düşüncelerini söyledi. Özellikle, ‘İzmir’e haksızlık yapıldı’ dedi. Bu sözünü İzmir’in adaylığı açısından olumlu olarak değerlendiriyorum. EXPO adaylığını görüşmek üzere kendisiyle bir randevu tarihi belirlenmedi. Ama ben randevuya gerek kalmadan İzmir’in adaylığının açıklanabileceğini düşünüyorum. Bize umut verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!