İranlı turistlerin denizde can pazarı

Güncelleme Tarihi:

İranlı turistlerin denizde can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2010 00:00

Deniz yatağıyla denize giren, rüzgarın etkisiyle 2 mil açığa süreklenen 2 İranlı turist boğulma tehlikesi yaşadı. Turistler bir gemiden atılan can simidiyle hayata tutundu.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’nin Ayvacık İlçesi’nde, deniz yatağıyla balık avlamak için açılan iki İranlı turist, rüzgarın etkisiyle sürüklenince boğulma tehlikesi geçirdi. Bir gemi kaptanın attığı can simitleriyle hayata tutunan turistleri Sahil Güvenlik Emniyet Timleri (SAGET) kurtardı.
Balık avına çıktılar
Tatil için Ayvacık İlçesi’ne bağlı Koyunevi Köyü’ndeki Sokakağzı Mevkii’nde çadır kuran İran uyruklu Miad Hamzeh Matouri (21) ve Hamed İssa Zahed (19), pazar günü saat 18.00 sıralarında zıpkınla balık avlamak için deniz yatağıyla mavi sulara açıldı. Kısa bir süre sonra lodosun etkisiyle sürüklenmeye başlayan ikili deniz yatağı üzerinde kıyıdan yaklaşık 8 kilometre uzaklaştı. Paniğe kapılan İranlı turistler imdat çığlıkları attığı sırada, Çanakkale Boğazı’na giriş yapmak isteyen Ege’den Marmara yönüne seyreden Panama bandıralı “El Hoss” adlı kuru yük gemisinin kaptanı tarafından fark edildi. Turistlere yardım etmek için geminin hızını kesen kaptan, mürettebatına denize halat ve can simidi atması talimatını verdi. Daha sonra telsizle durumu Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü’ne (VTS) bildirdi. Can simidi ve halatlara tutunarak su üstünde kalmayı başaran İranlılar rahat bir nefes aldı.
Uzun süreli şok yaşadılar
Kısa sürede olay yerine gelen SAGET 14 Komutanlığı ekipleri, denizde mahsur kalan Miad Hamzeh Matouri ve Hamed İssa Zahed’i bota çıkararak boğulmaktan kurtardı. Daha sonra Küçükkuyu Beldesi’ndeki SAGET Komutanlığı Rıhtımı’na getirilen İranlılar, sağlık ocağında yapılan muayenelerinin ardından ifade verdi. Olayın şokunu üzerinden atlatan Miad Hamzeh Matouri ve Hamed İssa Zahed serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!