İngilizlere Türk şıklığı

Güncelleme Tarihi:

İngilizlere Türk şıklığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2011 00:00

Ege Bölgesi’nin hazırgiyim ihracatını son 10 yılda iki kat artıran Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Dünya moda merkezi Londra’da 23 firma ile şov yapacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin istihdam ve ihracatta lokomotifi konfeksiyon sektörü, İngiltere’ye ihracatını artırmak için kolları sıvadı. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, 02 Kasım’da 23 firma ile Londra’ya “Sektörel Ticaret Heyeti Organizasyonu” düzenliyor.

İngiltere’nin önde gelen mağaza yetkilileriyle görüşmek için Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle “Sektörel Ticaret Heyeti” düzenlediklerini belirten Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, “Dünyanın dördüncü büyük konfeksiyon ihracatçısı olan Türkiye’nin İngiltere’ye yıllık 2 Milyar dolara yaklaşan hazırgiyim ihracatını artırmak ve bu pazarındaki konumumuzu güçlendirmek için gidiyoruz. 2001’den bu yana Londra’ya 7. kez Turkish Fashion Break (Bir kahve molası) organizasyonu yapmış olacağız” dedi.

Haberin Devamı

23 firma katılıyor

Londra’daki “Ticaret Heyeti Organizasyonu”na, örgü ve dokuma bay, bayan, çocuk dış giyim ürünleri sunacak 23 Türk firması ile katılacaklarını kaydeden Kızılgüneşler, şöyle konuştu;

“İngiltere Türk konfeksiyon sektörü için her zaman büyük bir pazar. Modaya bakış açısı ve tüketim alışkanlığı anlamında da bize uygun. Bu ülkede; mağaza zincirlerinin yanısıra butik tarzı, yüksek katma değerli mal satan gruplar da mevcut. Bu da bizim bölgemizdeki yelpazeye çok uygun. Bu tür pazarları değerlendirerek ihracatımızı artıracağız. İçinde bulunduğumuz ortam her iki ülke için karşılıklı ticarette yeni fırsatlar yaratmaktadır. Bu organizasyonun her iki ülke için de çok değerli bir fırsat olduğuna inanıyorum.”

BÜYÜK ALICILAR

Türkiye’den organizasyona katılan 23 hazırgiyim ihracatçısı, organizasyon kapsamında Next Mağazaları, Arcadia Group, Ben Sherman, Albam Clothing, Burberry, Asos, BHS Womenswear, Debenhams Childrenswear, Dorothy Perkins, Evans, Fat Face, French Connection Group PLC, George, Harrods, Marks & Spencer, Monsoon, Moss Bros Group PLC, Mulberry, New Look, Oasis gibi alıcıların aralarında bulunduğu 40 civarında firma yöneticisiyle görüşecek.

GLADHİLL DANIŞMAN

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin organizasyonuna İngiltere pazarını yakından bilen Gill Gladhill’in danışmanlığında hazırlandığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, Türk konfeksiyon endüstrisinin, İngiliz müşterilerin taleplerine uygun ürünler ürettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!