İngiliz tutukludan cezaevi teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz tutukludan cezaevi teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2008 00:00

Didim’deki evlerine çocuklarıyla iki haftalık tatile gelen İngiliz fırıncı Steven (40) ve okulda temizlik görevlisi Mandy Bonnington (38), döviz bürosunda bozdurdukları 100 sterlin sahte çıkınca polise ihbar edildi.

Bir restoranda yakalanan çiftin evinde yapılan aramada bin sterlinin daha sahte olduğu ortaya çıktı. Sorgularının ardından sahte para bulundurmak ve piyasaya sürmek şuçundan tutuklanan Steven Bonnington Söke, Mandy Bonnington ise Aydın Kadın Tutukevi’ne konuldu. Bonningtonlar’ın 11 yaşındaki oğulları Connor ve 15 yaşındaki kızları Natasha, akrabaları tarafından İngiltere’ye götürüldü.

Dokuz gün cezaevinde kalan İngiliz çift avukatlarının itirazı üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Steven Bonnington, uyuşturucu kullanmak suçundan tutuklanan Billy Hayes isimli Amerikalı öğrencinin hapishane günlerinin anlatıldığı ve Türkiye’nin imajına büyük zarar veren Midnight Express filmindekinin aksine gardiyanların ve diğer tutukluların kendisine çok iyi davrandığını ve her konuda yardımcı olduklarını söyledi, "Cezaevinde Midnight Express’i değil, Türk misafirperverliğini gördüm" dedi.

Yardımcı oldular

Diğer tutukluların da İngilizce bilmemelerine rağmen kendisine yardımcı olmak için seferber olduğunu söyleyen Bonnington, "Tutuklular çay verdi, yemek saati geldiğinde, beni yemekhaneye götürdü. Gardiyanlar da her konuda yardımcı oldu. Tahliyeme karar verilince avukatımla telefon görüşmemi de gardiyanın cep telefonundan yaptım. 9 gün boyunca bana yardımcı olan cezaevi personeline ve diğer tutuklu arkadaşlara çok teşekkür ederim. Dilerim mahkeme sonucunda suçsuz bulunur ve bir daha cezaevine geri dönmek zorunda kalmayız" diye konuştu.

Avukat Ali İhsan Aktimur, çiftin Türkiye’den çıkmasının yasaklandığını, dava sonuçlanıncaya kadar Didim’de kalacaklarını söyledi. Aktimur, Bonnington ailesinin masum olduğunu iddia etti, Türkiye’ye gelmeden önce bazı eski eşyalarını sattıklarını, sahte parayı da eşyaları satın alan kişinin vermiş olabileceğini söyledi.

İngiltere’nin İzmir Konsolusu A. William Buttigieg de çifti, Aktimur’un Didim’deki bürosunda ziyaret etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!