İmzacı akademisyenlere İzmir’den destek

Güncelleme Tarihi:

İmzacı akademisyenlere İzmir’den destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 15:07

İZMİR’de kendilerine ’Barış İsteyenler ve Barış Savunucuları’ adını veren bir grup, Güneydoğu’daki operasyonları eleştiren bildiriye imza koyan ve haklarında soruşturma açılan akademisyenlere destek verdi. Yaklaşık 100 kişi, akademisyenlerin bildirisine aynen imza attıklarını belirtip, kendileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

İmzacı akademisyenlere İzmir’den destek

Yaklaşık 100 kişi, İzmir Bayraklı Adliye Sarayı önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını Dr. Türkcan Baykal okudu. Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi adıyla 89 üniversiteden bin 128 akademisyen ve araştırmacının imza attığı ’Bu suça Ortak Olmayacağız’ başlıklı bildiri hakkında TCK 310 ve TMK7 Maddesinden soruşturma açılan bu kişilerin attığı imzanın arkasında olduklarını ve kendilerininde bu bildirgeye imza attıklarını belirten Baykal, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde haftalarca süren sokağa çıkma yasakları altında fiilen açlığa ve susuzluğa mahkum etmekte. Yerleşim yerlerine ancak bir savaşta kullanılacak ağır silahlarla saldırarak, yaşam hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, ihlal edilmektedir. Sokağa çıkma yasakları kaldırılsın. Burada bulunan sorumlular tespit edilip cezalandırılsın. Ulusal ve uluslararası gözlemcilerin buralarda inceleme yapmasına izin verilsin. Devletin vatandaşlarına uyguladığı şiddete hemen şimdi son versin. Bu ülkenin vatandaşları olarak sessiz kalıp bu katliamın suç ortağı olmayacağımızı beyan ediyor, bu talebimiz yerine gelene kadar, siyasi partiler, Meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarımızı durmaksızın sürdüreceğimizi taahhüt ediyoruz" dedi.

Alkışlarla biten basın açıklamasının ardından, grup "Bu suça ortak olmayacağız" diyerek, kendileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.


BAKMADAN GEÇME!