İlkyardım gönüllüsü

Güncelleme Tarihi:

İlkyardım gönüllüsü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

BODRUM'un fahri hemşerisi unvanı verilen ilkyardım uzmanı İngiliz Dr. Terry Carter, 14 yılda 2 bin 800 kişiyi eğitimden geçirdi. Dr. Carter'ın, Doğayla Barış Derneği Taktik Acil Sivil Kurtarma üyelerine verdiği kursun uygulamasında ise, yaralılara yapılan müdahaleler gerçeğini aratmadı.

DR. Terry Carter, Bodrum Sağlık Güvenlik'in düzenlediği ilkyardım kursuna katılan 12 kişilik TASK ekibine, denizde ve karada olabilecek tüm kazalara müdahaleyi öğretti. Kalp masajı, suni solunum, suda boğulma, kırıklar ve yaralanmalarda neler yapılacağını ayrıntılarıyla anlattı.

BİR haftalık kursta anlatılanlar pratik olarak da uygulandı. Elleri, yüzleri, bacakları boyanan temsili yaralılara ilkyardım teknikleri gösterildi. Uygulamalar, gerçeğini aratmayacak derecede canlı, heyecanlı geçti. Kursa katılanlara ‘‘Uluslararası İlkyardım Belgesi’’ verildi.

DR. Carter, ilkyardımın, sivil savunmanın vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. Dr. Carter, turistik bölgelerdeki turizm personelini, her türlü kaza ve doğal afette ilk müdahaleyi yapabilme yeteneği kazandıran bu tür eğitimden geçirmenin, ölüm ve sakat kalma oranını düşüreceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!