İlklerin beldesi Turunç’a kıymayın

Güncelleme Tarihi:

İlklerin beldesi Turunç’a kıymayın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2008 00:00

Marmaris’e bağlı Turunç Beldesi’nin son sayımda nüfusunun iki binin altına düşmesi nedeniyle köy olma ihtimaline ilk tepki Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan’dan geldi.

MARMARİS’e 22 kilometre uzaklıktaki Turunç, 1999’da belediye oldu. İmece usulüyle beldenin bir çok ihtiyacı giderildi. Şu anda 1 milyon 500 bin YTL’lik bütçesi, 30 çalışanı bulunan, ayda 60 bin YTL gideri olan, üç çöp kamyon, biri damperli olmak üzere iki kamyon, vidanjör, itfaiye, traktör ve iki de kepçeye sahip belediyenin tek kuruş borcu olmadığını belirten Başkan Ali Fuat Fidan şunları söyledi:

YAZ NÜFUSU 15 BİN

"İmece usulüyle yollarımızı yaptık. Dağdan suyumuzu indirdik. Merkez, Amos ve Dereözü mahallelerimiz var. Bin 500 hektar arazi ve 10 kilometrelik sahil bizim sorumluluğumuzda. Geçen sayımda nüfusumuz 2 bin 400’dü. Fakat çocukları okula başlayan Marmaris’e taşındı. 7-8 ay Turunç’ta çalışan, burada işyeri olan kişiler bize kayıtlı değil. 6 bin yatak kapasitemize karşılık yaz aylarında nüfusumuz günübirlikçilerle 15 bine çıkıyor. Ama altyapı, su ve başka sorun yaşamıyoruz. Köykent projesiyle kendi arıtma tesisimizi yaptık. Bölgedeki ilk mavi bayrağı 1992’de biz aldık. Dünya sanatçılarının gelip konakladığı ve çalışabildiği ’Internationala Academie Marmaris’ ilk kez burada açıldı. İlk kez uluslararası dart şampiyonası düzenledik. Türkiye’de ilk kez ulusal kano yarışları burada yapıldı. DSİ’nin düzenlediği dere ıslah çalışmalarında beldeler arası Türkiye birincisi olduk. Ödülümüzü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi."

HİZMET DURUR TURİST GELMEZ

á Muğla’nın bir çok ilçesinde olmayan kamera gözetleme sistemi sayesinde hanutçuluğu önlediklerini, hırsızlığı en aza indirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Ali Fuat Fidan, turistlerin çok istediği kablosuz interneti bu yaz hizmete sunacaklarını bildirdi. Köy olmaları durumunda hizmetlerin de duracağını vurgulayan Fidan sözlerini, "Bir kuruş borcu olmayan, kendi yağıyla kavrulan, yaz aylarında 15 bin nüfusa hizmet veren ve bölgede en fazla ilklerin yaşandığı beldemiz köy olursa ne hizmet kalır, ne de turist. Karar bir kez daha gözden geçirilmeli" diye tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!