İlkim’e annesi ikinci kez can verdi

Güncelleme Tarihi:

İlkim’e annesi ikinci kez can verdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 12:52

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, öğretmen anne Pınar Gündoğan bağışladığı böbreğiyle 4 yaşındaki kızı İlkim’e yeniden hayat verdi.

Haberin Devamı

İzmir’de 8 yıllık muhasebe öğretmeni Pınar Gündoğan, 8 aydır diyaliz tedavisi gören 4 yaşındaki böbrek hastası kızı İlkim’e böbreğini bağışladı. Ege Üniversitesi’nde yapılan operasyonla küçük kız sağlığına kavuşurken öğretmen anne de büyük sevinç yaşadı. Böbrek naklini gerçekleştiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, "İlkim’in hastalığı daha doğuştan olan bir hastalık. Tıbbi bir tedavisi yok ancak organ nakli yapmak suretiyle bu işin üstesinde gelinebilirdi. Başarılı bir operasyonla organ naklini gerçekleştirdik. Çocuğumuzun ve annesinin sağlık durumu çok iyi, bir iki güne taburcu olacak" diye konuştu.

İlkim’e annesi ikinci kez can verdi



Anne Pınar Gündoğan da, "Çocuğumun hasta olduğunu yaptırdığım kan tahlili sonucu tesadüfen öğrendim. İnanmadım başka bir hastaneye gittim tekrar test yaptırdım. Orada da aynı sonuç çıktı. En sonunda Ege Üniversitesi Hastanesine getirdim ve burada yapılan testlerde yavrumun böbreğinin yüzde 70 oranında işlevini yitirdiğini öğrendim. Şubat’tan itibaren diyalize girmeye başladı çünkü böbrek çok hızlı bir şekilde bitti. Tereddüt etmeden yavrum için böbreğimi seve seve bağışladım. Çocuğum çok başarılı bir ameliyatla sağlıklı bir duruma geldi. Benim sağlık durumumda da hiçbir sıkıntı yok. Çok mutluyum. Çocuğum diğer çocuklar gibi koşabilecek, oynayabilecek, okula gidebilecek" dedi.

BAKMADAN GEÇME!