İlaç yerine yoga

Güncelleme Tarihi:

İlaç yerine yoga
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2013 14:41

Manisalı stresten kurtulmanın yolunu yogada buldu.

Haberin Devamı



MANİSALILAR yoga eğitimi veren merkezlere büyük bir ilgi göstermeye başladı. Kadınların ilgi gösterdiği yoga seanslarına artık erkeklerin de katıldığını açıklayan Yoga eğitmeni Ayşe Gönül, artan anti-depresan ilaç kullanımı yerine ruhu iyileştirmenin yolunun yogadan geçtiğini söyledi.
Yoga Eğitmeni Ayşe Gönül, yoga yapmanın faydalarını, insan vücudu ve hayatı üzerinde etkileri hakkında bilgi verdi. Forever Gym Fitness Health Club Spor Salonu'nda yoga eğitimleri veren Gönül, özellikle Manisa'da yogaya büyük bir ilgi olduğunun altını çizdi. Vatandaşların günlük streslerinden kurtulmak için yogaya yöneldiğini ifade eden Gönül, “Daha önceleri sadece kadınlara özel seanslar yapardık, erkeklerin ilgisi yoktu. Ama şimdi erkeklerde yoga yaparak kendilerini rahatlatıyorlar” dedi.
Yoga yapmanın insanı sakinleştirdiğini, zihni rahatlattığını ifade eden Gönül, günümüzde insanların sıklıkla başvurduğu anti-depresan ilaçları kullanmak yerine yoga yapmanın daha faydalı olacağını dile getirdi. Gönül, “Günlük yaşamda stresin insan zihni ve vücuduna yaptığı etki, kişilerin kendi hayatlarına yaşadıkları olumsuzluklar, onları anti-depresan kullanmaya itiyor. Ancak bu ilaçlar kimyasal yollarla yapıldığı ve insan vücudunda doğal bir etki yaratmadığı için çok sağlıklı değil. Ancak yoga yapmak, insanın stresini, zihin ve beden yorgunluğunu, kimyasal bir etkiye maruz kalmadan doğal yollarla atıyor” dedi.
Yoganın temel öğretilerinden biri olan doğru nefes almanın çok ciddi faydalarının olduğunu ifade eden Yoga Eğitmeni Gönül, içgüdüsel nefes alma şekli yerin, diyaframı kullanarak doğru nefes alma tekniğini kullanmanın sakinleştirici etkisiyle insana günlük yaşamda daha doğru kararlar almasını sağladığını belirtti.
Gönül, yoga sisteminde var olan binlerce farklı duruş ile kişilerin hastalıklarına uygun duruşların belirlenerek o hastalıkların iyileşmesine ciddi katkılar yapıldığını da vurguladı. Yoga eğitimine katılanlarda seanslarını sabırsızlıkla beklediklerini belirtip, ruhsal ve bedensel yorgunluklarından kurtulduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!