'İkinci Şans'a destek artıyor

Güncelleme Tarihi:

İkinci Şansa destek artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2015 14:58

ALTINORDU'nun, sosyal yönden dezavantajlı çocukları futbolla topluma kazandırmak amacıyla, İngiltere merkezli 2nd Chance (İkinci Şans) Derneği ile birlikte organize ettiği 'Give Football A Chance' (Futbola Bir Şans Ver) projesine, Salih Uçan, Enes Ünal ve Okay Yokuşlu'nun ardından 4 genç yıldız daha desteklerini açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA ve sponsorların desteğini alan projenin 4 yeni destekçisi Kaan Ayhan, Bilal Başakçıoğlu, Enver Cenk Şahin ve İrfan Can Kahveci, çocuklar için başlatılan ve Avrupa'nın futboldaki en büyük sosyal sorumluluk projesi için kameralar karşısına geçip hem futbol hayatlarındaki en büyük şanslarını anlattılar, hem de farkındalığı büyüttüler.

Haberin Devamı

MyBiggestChance ve En Büyük Şansım hashtaglerini kullanarak kampanyaya destek veren oyunculardan Schalke 04'ün gurbetçi yıldızı Kaan Ayhan, en büyük şansını ailesi olarak açıkladı. Futbolseverlerden de aynı hashtagler ile en büyük şanslarını açıklayıp projeyeyi desteklemelerini istedi. Feyenoord'un Türk genci Bilal Başakçıoğlu, Marco Van Basten tarafından A takım kadrosuna alınmasını en büyük şansı olarak gördüğünü anlatırken, Medipol Başakşehirli Enver Cenk Şahin "İçimdeki futbol aşkı bugünlere gelmemdeki en büyük şans oldu" dedi. Gençlerbirliği'nden İrfan Can Kahveci ise 7 yaşında kapısından girdiği kulüpte A Takım'a kadar yükselmesinin en büyük şansı olduğunu dile getirdi.

İkinci Şansa destek artıyor

 

Haberin Devamı


GIVE FOOTBAL A CHANCE

Altınordu'nun yanı sıra İspanya'dan Athletic Bilbao, Almanya'dan Schalke 04, İngiltere'den Seffield United, Hollanda'dan Vitesse Arnhem, İsveç'ten Hammarby, Bosna Hersek'ten Sarajevo ve Yunanistan'dan Atromitos kulüplerinin yer aldığı proje kapsamında 8 Avrupa ülkesinde, yoksul mahallelerde yaşayan sosyal yönden dezavantajlı 11 yaşındaki çocuklar arasında seçme yapılacak. Yüzlerce çocuğun katılacağı bu seçmeler sonucunda 8 ayrı takım oluşturulacak. İkinci aşamada bu 8 takım, ülkelerinde yapacağı seçmelerle 16 kişilik kendi ekiplerini oluşturacak. Aylarca sürecek futbol eğitiminden geçecek "Give Football A Chance" takımları, İzmir'de 26 Mart'ta başlayacak U12 İzmir Cup'ta kendi turnuvalarını oynayacaklar.
FOTOĞRAF
DHA-Spor - - DHA
2015-11-12 11:05:29

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!