İkinci hayatını pasta keserek kutladı

Güncelleme Tarihi:

İkinci hayatını pasta keserek kutladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2014 01:13

Yaşar ANTER/ BODRUM,(Muğla),(DHA) - İZMİR'de geçen 14 Şubat'ta fotoğraf sanatçısı eşi Figen Karavaş'ın karaciğerinden verdiği parçayla hayata tutunan eski milli atlet Salih Karavaş (48) yoğun bakım servisinden çıktı. Normal servise alınan Karavaş, sağlığına kavuşmasını, doktorları ve tedavisi sırasında emeği geçen sağlık ekibiyle eşinin gönderdiği üzerinde kalp, karaciğer ve steteskop ve ilaç figürleri bulunan pastayı keserek kutladı.

Haberin Devamı


Eski Milli Atlet Salih Karavaş, 14 yıl önce yorgunluk ve halsizlik şikayetiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne muayeneye gitti. Doktorlar, 1 yıl sonunda eski milli atletin safra kesesinde sorun olduğunu teşhisini koydu. Karavaş, 14 yıl boyunca ilaç tedavisi gördü. Zaman içinde bu durum karaciğerine de zarar verdi. Doktorlar Karavaş'ın iyileşebilmesi için karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine donör arayışına girildi. Karavaş'ın 3 kardeşine donör olabilmeleri için tetkik yapıldı. Ancak, hiçbirinden olumlu sonuç çımadı. Son çare olarak Karavaş'ın 12 yaşındaki tek çocuğu Ulus Karavaş'ın annesi fotoğraf sanatçısı eşi Figen Karavaş'a (42) tetkik yapıldı. Tetkik sonucunda eşinden nakil yapılmasında bir sakınca olmadığı tespit edildi. Geçen 14 Şubat'ta Özel Kent Hastanesi'nde Op. Dr. Cahit Yılmaz ve ekibi tarafından yapılan operasyonla Figen Karavaş'ın karaciğerinden alınan parça eşi Salih Karavaş'a nakledildi. Nakilden 4 gün sonra Figen Karavaş, taburcu edildi. Naklin ardından yoğun bakım ünitesinde tutulan Salih Karavaş ise bugün servisteki odasına çıkartıldı. Karavaş, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu, bugün eşinin gönderdiği üzerinde kalp, karaciğer ve steteskop ve ilaç figürleri bulunan pastayı doktorları ve tedavisi sırasında emeği geçen sağlık ekibiyle birlikte keserek kutladı.
EŞİME BİR KEZ DAHA AŞIK OLDUM
Duygulu anlar yaşadığını pasta kesimi sırasında Karavaş, "Canımdan çok sevdiğim eşimin hayatımı bana geri vermesi çok büyük sürpriz oldu. Canıma can kattı. Beni bu mücadelemde asla yalnız bırakmadı. O'nun verdiği sevgi ve güç ile ayakta durabildim, direnebildim. Ona bir kez daha aşık oldum. Tekrar koşacağım günleri şimdiden özlemeye başladım" dedi.
ÖNCE KALBİMİ, SONRA KARACİĞERİMİ VERDİM
Evinde dinlenen Figen Karavaş ise "Salih'e önce kalbimi, rahatsızlanınca bir an olsun düşünmeden karaciğerimi verdim. Çünkü hayat böyle bir şey galiba. Aynı şey benim başıma gelseydi, Salih'de aynısını düşünmeden yapardı. Bu yaşam mücadelemizde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza sağlık ekibine teşekkür ediyoruz. Salih'de inşallah en kısa zamanda evine yuvasına dönecek. Dualarınız ve pozitif enerjinizle ayakta durduk, eksik olmayın" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!