İki kurşun iki evlat

Güncelleme Tarihi:

İki kurşun iki evlat
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2013 00:00

ORTACA’da geçen yıl 12 Mart’ta, belediye voleybol takımı oyuncularından Çağrı Aydoğan (24), bir tartışmada iddaya göre İbrahim Dalmış’ın (53) ateşlediği tabancadan çıkan iki mermiyle yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

 

 Akibe 47) ve Ekrem Aydoğan (55) çifti, tek erkek evlat acısını biraz dindirmek istedi, koruyucu aile olmaya karar verdi, kızları Ezgi (21) olumlu baktı. Çift Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurdu, Çocuk Esirgeme Kurumu’nda iki kardeş olduğu belirlendi. Aydoğan çifti, inceleme ve yazışmaların ardından 7 yaşındaki Hamza ile 5 yaşındaki Yusuf’a koruyucu aile oldu. Ailelere örnek olmak istediklerini kaydeden Akibe Aydoğan, şunları söyledi:

BEDELSİZ SAHİP OLUN
“Evladın ne olduğunu Çağrı’yı kaybettikten sonra daha iyi anladım. Onun yokluğuna dayanabilmem için bana güç verecek manevi bir desteğe ihtiyacım vardı. Şimdi manevi evlatlarımız Hamza ve Yusuf, acının yükünü hafifletti. Koruyucu aile olmak isteyen bir çok aile var. Ancak buna cesaret edemiyorlar. İki evlat kazandık. İnşallah Çağrı için beslediğimiz hayallerimizi bu iki yavrumuzla gerçekleştireceğiz. Her aile bir çocuğa koruyucu ailelik yapsa Türkiye’de sahipsiz çocuk kalmaz. Korkmayın, çekinmeyin, kim ne der diye düşünmeyin. Yüreğinizi bu yola koyun. Bu güzelliği yaşamakta bir an bile tereddüt etmeyin. Biz iki kurşuna iki evlat sahibi olduk. Siz bedelsiz  sahip olun.”

Haberin Devamı

Topluma yararlı evlat
Ekrem Aydoğan, çocukların geleceği için her türlü fedakarlığı yapacaklarını ifade etti, “Hamza ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Yusuf’u da kreşe vermek istedik. Ancak çocuk eğitim uzmanları ‘Kreşe vermeyin yanınızda kalıp aile ortamına iyice doysun’ deyince vazgeçtik. Yusuf’u Artı Kişisel Gelişim ve Danışmanlık Merkezi’nde haftada üç gün 6’şar saatlik eğitime götürüyoruz. Hedefimiz, iki çocuğumuzu da topluma en iyi biçimde eğitimli, kariyerli bir vatandaş olarak kazandırmak” diye konuştu. Ağabeyi öldükten sonra büyük bir üzüntü yaşadığını kaydeden Ezgi Aydoğan da artık iki kardeşi olduğunu ifade etti, “Ağabeyimin ölümünden sonra virane olan evimize yeniden hayat getirdiler. Kardeşlerimle ailemi çok seviyorum” dedi.

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

Koşullar

Haberin Devamı

 Sürekli Türkiye’de oturmak 
25-65 yaşları arasında olmak 
En az ilkokul mezunu olmak 
Düzenli gelire sahip olmak 
Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi olmamak 
Evli ya da bekar, çocuklu ya da çocuksuz herkes koruyucu aile olmak üzere ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğüne başvurabilir. Eşlerin birlikte başvurmaları gerekmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!