İhracatçılardan UZZK’ya tepki

Güncelleme Tarihi:

İhracatçılardan UZZK’ya tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 00:00

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), zeytinyağı ihracat rakamlarının sürekli gerilemesine rağmen Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Başkanı Mustafa Tan’ın “Düşüş dökmede, ambalajlı ihracatta düşüş yok” yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Birlik yönetimi, “İhracat sezonunun başladığı 01 Kasım 2010’dan 28 Şubat 2011’e kadar geçen sürede  ambalajlı zeytinyağı ihracatı 4 bin 475 ton oldu. Geçen sezonun aynı döneminde rakam 7 bin 377 ton idi. Ambalajlı ihracatın yüzde 40 gerilediği bir ortamda UZZK’nın beyanat vermesini anlamak mümkün değil” denildi.

DAVA AÇACAKLAR

UZZK’nın sektörün çatı kuruluşu olma iddiasına karşın üye sayısı son derece kısıtlı ve antidemokratik bir tüzüğe sahip olduğunu iddia eden EZZİB Yönetim Kurulu, tüzükteki söz konusu hükümler için yargıya başvurma kararı aldıklarını kaydetti.

Moskova atağı

TÜRK zeytin ve zeytinyağını dünyada tercih edilen damak tadı haline getirmeyi ilke edinen Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen PRODEXPO Fuarı’ndaki info standı ilgi gördü.
Standda 6 yöreden getirilen zeytinyağı ve sofralık zeytin ikramı yapıldığını belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özdolgun, “Yüzlerce ziyaretçi, buraya ihracat yapacak Türk firmalarına şimdiden göz kırptılar” dedi.  Bu arada Rusya Federasyonu’ndan bir alım heyetinin davet edilmesi için çalışma başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!