İhale Kurumu pranga vuruyor

Güncelleme Tarihi:

İhale Kurumu pranga vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2010 21:40

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İlçe Belediye Başkanları ile yaptığı toplantıda, Kamu İhale Kurumu ve ihaleler için konuştu: “Ayağımıza pranga vuruyorlar.”

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu önderliğinde belirli aralıklarla toplanan izmir’in İlçe Belediye Başkanları, bu kez Buca’da bir araya geldi. Büyükşehir sınırlarındaki 21 belediye başkanının davet edildiği toplantıya 17 başkan katıldı. Başkan Kocaoğlu, başkanları Kamu İhale Kurumu (KİK) ve ihaleler konusunda uyardı. chp İl Başkanı Ekrem Bulgun’un da belediye başkanları toplantısına katılması dikkat çekti. Kocaoğlu “Yanlışlıkla çağırdık” dedi.Buzları erittilerGeçtiğimiz haftalarda Tarihi Asansör Restoran’da yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda, Aziz Kocaoğlu ile bazı ilçe belediye başkanlarının tartışması üzerine, dayanışma toplantıları ile aradaki buzları eritmeye karar veren başkanlar, Buca Gölet’te buluştu. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, metropoldeki 21 ilçe belediye başkanından 17’sii katıldı. Toplantı öncesi gündemi değerlendiren Kocaoğlu, başkanlar arası diyaloğu artırmak ve ortaya çıkan ufak sorunları gidermek için toplandıklarını söyledi.Yanlışlık olduİl Başkanı Ekrem Bulgun’un da toplantıda yer almasının yanlış anlamalara sebep olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “İl Başkanının da toplantıya katılması yanlış. Bir hata yapmışız. chp’li olmayan belediye başkanlarımız da var. İl başkanımızın burada bulunmasının mahsuru yoktur, ancak yanlışlıkla çağırdık. Çağırmamamız gerekirdi. Gerekirse Ömür Kabağı da çağırırız. Basında spekülasyon olmasın diye bu açıklamayı yapıyorum” dedi. Kocaoğlu’nun sözleri üzerine konuşan chp İl Başkanı Ekrem Bulgun, “Mahsuru varsa ben çıkabilirim” yanıtını verdi.Tavla oynadılarBaşkanların toplantısı yaklaşık iki saat sürdü. KİK’in izmir üzerinde siyasi politikası olduğunu öne sürerek eleştiren Başkan Kocaoğlu’nun, belediye başkanlarını da ihale süreçlerinde dikkatli olmaları konusunda uyardığı öğrenildi. Kocaoğlu’nun “ayağımıza pranga vuruyorlar” sözleri ile gündeme gelen sendikalar ve toplu iş sözleşmeleri konusunu da masaya yatırdığı öğrenildi. Resmi temasların ardından Başkan Kocaoğlu ile İl Başkanı Ekrem Bulgun tavla oynadı Toplantının ardından bir açıklama daha yapan Kocaoğlu, her belediyenin kendisine ait sorunları olduğunu belirtti. ihtiyacı varsa onu konuşuyoruz. Raylı sistemleBaşkan Kocaoğlu, Aliağa - Menderes Hızlı Tren Projesi ile ilgili son gelişmelere de değindi. Kocaoğlu, “Nisan ayında güneyde, Cumaovası- Alsancak garı arası deneme seferleri başlıyor. Temmuz ayı içinde de Kuzey aksı yani Aliağa- Alsancak Garı deneme seferleri başlayacak. Bu ay içinde elektrik sistemleri de tamamlanacak. Sistem için gerekli yazılım konusunda zaman sıkıntısı yaşıyoruz. Resmi açılış 9 Eylül ya da 29 Ekim’de yapılabilir, ancak deneme seferleri Nisan ve Temmuz ayında başlayacak” dedi.

Haberin Devamı

KİMLER KATILDIKarşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün ve Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un katıldığı toplantıya Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve akp’li Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!