İGC’ye bakanlık eliyle denetim

Güncelleme Tarihi:

İGC’ye bakanlık eliyle denetim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 00:00

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti’nin 65 yıllık tarihinde ilk kez İçişleri Bakanlığı müfettişlerince denetlendiğini öne süren Başkan Atilla Sertel, bakkal fişinden üyşelere yapılan sosyal yardımlara kadar, makbuzlara, fatura koçanlarınna kadar her şeyin incelendiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Müfettişlerin aksine, yıllarca Cemiyeti denetleyen Dernekler Masası’nın İzmir dışında yaşayan üyelerin üyelikten çıkarılmasına ilişkin herhangi bir uyarıda dahi bulunmadığını belirten Sertel, denetimlere açık olduklarını, bu inceleme sonucunda müfettişlerin kendilerine teşekkür ettiğini kaydetti, şunları söyledi:

İzmir dışındaki üyeler

“Müfettişler, kamu yararına çok daha fazla faaliyette bulunup para harcamamız gerektiğini söyledi. İzmir dışında yaşayan üyelerimizin de çıkarılması gerektiğini ifade ettiler. Tüzüğümüze göre üye olma şartlarından birinin İzmir’de ikamet etme olduğu, İzmir’den ayrılma halinde de üyelikten düşürülmeleri gerektiğini belirtirken, İzmir dışında yaşayan üyelerimize yaptığımız bazı sosyal yardımlardan dolayı da yönetime 7 bin 600 lira zimmet çıkarıldı. Örneğin üyemiz Mustafa Balbay’ın yazdığı üç kitaptan belirli sayılarda alarak yaptığımız bin lira ödemeyi, İzmir dışında yaşayan bir başka üyemize yapılan doğum yardımı bize zimmet çıkarıldı. Yönetim kurul üyeleri şimdi bu parayı ödüyor. İstanbul dışında yaşayan üyelerimiz arasında Mustafa Balbay’ın yanısıra Hürriyet’in önemli isimlerinden Nejat Seçen, Yılmaz Özdil, Sabah’tan Erdal Şafak, Habertürk Genel Koordinatörü Osman Gençer, İGC’ye bir dönem başkanlık yapan Güngör Mengi var. Dinç Bilgin de üyemiz. Biz İzmir dışında yaşayan üyelerimiz ile ilgili müfettiş raporunu bekliyorduk.”

Rapora göre yol çizilecek

Haberin Devamı

Gazetecilere Özgürlük Platformu’nu kurduktan sonra gazetecilerin siyasi görüşüne bakılmaksızın bütün davalarına katıldıklarını belirten Sertel, “Biz gazetecilerin özgürce kendilerini ifade etmelerinden yanayız. Her insan düşündüğünü ifade etmekte özgür olmalıdırlır, yazmalıdır, söylemelidir ve bunlar suç olmamalıdır” dedi.
Sertel, müfettiş raporunda İzmir dışındakilerin üyeliklerinin düşürülmesinin istenmesi halinde konuyu önce yönetim kurulunda tartışacaklarını, sonra da hukukçularla konuşacaklarını söyledi. Sertel, tüzüğe göre çıkarılması gerekiyorsa, bu kişilerin onursal üye yapılacağını ifade etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!