İftiracılara ceza yağmuru

Güncelleme Tarihi:

İftiracılara ceza yağmuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2007 04:34

MUĞLA Ortaca’ya bağlı Ekşiliyurt Köyü İlköğretim Okulu Eski Müdürü Ramazan Kurt (44) Temmuz 2004’te sınıf öğretmeni Hasan Ali Erdoğan’ın öğrencilerine "Ahiret Hava Yollarından duyuru", "Cennetle Müjdelenen Kadınlar", "Namazı Terketmenin Ceza ve Fecaat hakkında Peygamber (S.A.V.) Efendimizin buyurduğu Hadis Şerifin Tercümesi" ve Arapça yazılı dört sayfa dağıttığını öğrenince durumu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

Haberin Devamı

AÇIĞA ALINDIMüfettişler soruşturma başlattı. Önce açığa alınan öğretmen Erdoğan, daha sonra Denizli’deki bir okula atandı. Saadet Partisi İlçe Başkanı Ömer Ekiz, Kurt’un mesaide bayan öğretmenlerle sohbet ettiği, sigara içtiği, bilgisayarda kumar oynadığı iddialarıyla 22 imzalı şikayet dilekçesini Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdi, soruşturma açıldı.Beş teşekkür, iki takdir, maaş ödülü ve ekstra terfisi bulunan Kurt suçsuz bulundu. VALİLİKTEN DAVA Muğla Valiliği, Kurt’u şikayet eden 22 kişi hakkında "Devlet Memuruna Hakaret ve İftira atmak" suçlamasıyla dava açtı. Ortaca Asliye Ceza Mahkemesi’nde üç yıldır süren dava sonuçlandı. Ali Kocabaş, imzanın kendisinin olmadığı, Mehmet Ali Doğan da imzası bulunmadığı gerekçesiyle cezalandırılmadı. İsmail Karataş, Selahattin Apan, Rasih Doğan, Musa Topal, Mehmet Kocabaş, Kasım Kocabaş, Şakir Ülker, Mustafa Lokman, Mahmut Topal, Kemal Kocabaş, Sebattin Toprak, İdris Kılıç, Tevfik Topçu, Mustafa Uslu, Recep Kocabaş ve Habil Doğan’a altışar ay hapis verildi. Ceza kişi başına 2 bin 90 YTL’ye çevrilip ertelendi. Ömer Ekiz’e verilen 10 ay hapis, 4 bin 180 YTL’ye çevrildi. Mustafa Ülker’in 5 aylık hapis cezası bin 90 YTL oldu. Ekiz ve Ülker’in cezaları ertelenmedi.

Haberin Devamı

İTİBAR DAVASIá İki çocuk babası Ramazan Kurt, valiliğin açtığı kamu davasının lehine sonuçlanmasından mutlu olduğunu belirtti, "İftira atıp hakaret ettiler. Konuşacak çok şey var. Aile yaşantımı bitirdiler. Yaşadıklarımın bedelini ödemek zorundalar. Hem tazminat davası açacağım, hem de itibarımı geri isteyeceğim" diye konuştu. EŞİMDEN AYRILDIMáİrtica propagandasına engel olmaya çalıştığını belirten Ramazan Kurt, şunları söyledi: "Milli Eğitim’in bazı kademelerinden yoğun baskı uygulandı, aleyhime kampanya açıldı. Bir yıl dayandım. Kendi isteğimle 2005’te Bodrum Umurca İlköğretim Okulu Müdürlüğü’ne atandım. Burada da baskı devam etti. Psikolojim bozuldu. Ailem dağıldı, eşimden ayrıldım. Yöneticilikten istifaya zorlandım ve istifa ettim. Milas Ovakışlacık İlköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandım. Yasal süre dolmadan istifamı geri alarak eski görevime dönmek istedim, kabul edilmedi. Geçen yıl 5 Ekim’de yürütmeyi durdurmak için dava açtım, sürüyor." diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!