İEÜ uçmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

İEÜ uçmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:42

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi bünyesinde Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü açıldı.

Haberin Devamı

Eğitim dilinin İngilizce olacağı bölümde, geleceği şekillendirecek 30 uzay mühendisi bu yıl yüzde yüz burslu alınacak. Havada ve uzayda hareket eden araçların tasarım ve sevkine yönelik derslerin verileceği bölümde, yenilikçi mühendislik eğitimi öğrencilere aktarılacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi ayrıca bu yıl ilk kez, Biyomedikal Mühendisliği, Genetik ve Biyomühendislik, Mekatronik Mühendisliği bölümleri ile Ayakkabı Tasarım ve Üretimi, İç Mekân Tasarımı, Mimari Restorasyon, Laboratuvar Teknolojisi, Mobilya ve Dekorasyon, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarına öğrenci kabul edilecek.
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yenilikçi mühendis eğitimini hedeflediklerini belirterek, "Geleceğimizde icat ve keşifler olacak. İnsanlık için bilgi ve teknoloji üreteceğiz. Ülke olarak sanayi devrimini ıskaladık. Ama 4.0 olgusunu pas geçmeyeceğiz. Bilgi ve teknoloji çağını kaçıramayız. Y ve Z kuşağına güveniyoruz. Artık İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne 'geleceğimizin üniversitesi' diyoruz. Çünkü her birimizin ve ülkemizin geleceğini aydınlatacak buluşları İzmir Ekonomi Üniversitesi Mezunları yaratacak" dedi.
İzmir Ekonomi'nin kısa bir sürede İzmir'in çok önemli bir markası haline geldiğini, eğitim ve araştırma üniversitesi olarak hizmeti verdiğine dikkat çeken Başkan Demirtaş, çizgilerinden hiç sapmadan, başarı grafiğini hep yukarı doğru yükselttiklerini kaydetti. Başkan Demirtaş, "Pek çok program Türkiye'de ilk defa bizde başladı. Uzaya neden uydu göndermeyelim. Uzay kentlerini inşa edecek gençleri neden yetiştirmiyoruz. Bu yıl Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümümüze ilk kez öğrenci alacağız. Bilgisayar çağının gençlerini geleceğe hazırlayacağız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!