"İda’nın Gelinleri" görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

İda’nın Gelinleri görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2016 14:58

IF Wedding Fashion İzmir Fuarı - 10. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı performans defilesi, Gelinlik Tasarım Yarışması’nın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı tarafından gerçekleştirildi. IF Wedding Fashion İzmir’in üçüncü günü Fuar İzmir’de düzenlenen performans özel defilesiyle Tabaklı, profesyonelliğe de ilk adımı attı.

Haberin Devamı

İda’nın Gelinleri görücüye çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak yapılıyor. Fuarda, gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergileniyor. 2015 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı bir yıldır hazırlıklarını yaptığı "İda’nın Gelinleri" koleksiyonunun performans defilesini 4 Şubat Perşembe günü gerçekleştirdi. Ünlü mankenler Özge Ulusoy, Didem Soydan ve Hande Subaşı’nın yer aldığı performans defilesi izleyenlerden tam not aldı.

İda’nın Gelinleri görücüye çıktı



Taner Tabaklı’nın "İda’nın Gelinleri" adını verdiği ve tamamen el işçiliği kullanılan koleksiyonu 10 abiye ve 30 gelinlikten oluşuyor. Tasarımlarda ağırlıklı olarak ipek, ipek şifon, şifon, hayal tül ve saten kumaşlara yer veren Tabaklı koleksiyonunun hikayesini şöyle anlattı:

"Pınar Perisi Oinone, İda Dağı’nda yaşayan bir dağ perisidir. Kebren Irmağı Tanrısı’nın kızıdır. Paris onu sevmiş, ancak, Aphrodite ona Hebne’nin aşkını aşılayınca, bu peri kızını terk etmiştir. Buna rağmen Groia Savaş’ı sonunda; Paris ağır yaralandığında, sevdiğinin yanına koşmuş ve onu iyileştirmeye çalışmıştır. Tüm çabalarına rağmen, Paris ölmüştür. Aşk acısıyla yanan Oinone, çığlığını İda Dağı’ndan akan tüm pınarlara saldı sonra. Şakırdayan pınarların sesi, melodiye döndü adeta. Bu büyük aşkın, hasretin ve acının sesi; büyüledi kulakları."



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!