Huzurevinde huzur kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Huzurevinde huzur kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 20:00

Haberin Devamı

Emekli maaşlarına aylık 4 TL zam geldiğini, huzurevi ücretinin yüzde 35 oranında arttığını söyleyen Önder çifti, avukatlarıyla yürütmenin durdurulmasını istedi.

İZMİR’in Narlıdere İlçesi’ndeki, Sosyal Güvenlik Kurumu Dinlenme ve Bakımevi’nde kalan emekli avukat Ali Yılmaz Önder ve eşi Ayla Önder, yapılan yüzde 35’lik son zamlarla zor durumda kaldıklarını, aldıkları emekli maaşların aidatları ödemeye yetmediğini belirterek, bu zam kararıyla ilgili olarak İdare Mahkemesi’ne ‘Yürütmenin durdurulması istemiyle’ dava açtı.

BİZİ HAPSETTİLER

Ali Yılmaz Önder ve Ayla Önder çifti, avukatları aracılığıyla yargıya başvurdu. Emekli avukat Ali Yılmaz Önder, “Aldığımız maaşın hepsi aidata gidiyor. Cebimizde 93 TL gibi komik bir rakam kalıyor. Bu parayla bir ay boyunca ne yapabiliriz. Bu para ancak çamaşır ve ütü için yeter. Bizi resmen huzurevlerine hapsettiler. Ödeyemeyecek olanlara, kibarca kapının dışını gösteriyorlar” dedi.

3 AYDA 12 TL ZAM

SSK’dan emekli olduğunu, 2005 yılından beri devlete ait Dinlenme ve Bakımevi’nde kaldığını belirten Ali Yılmaz Önder şunları söyledi: “Aylık emekli maaşım son zamla birlikte 680 TL’ye yükseldi. Devlet yüzde 1.85 zamla maaşıma aylık 4 TL, üç aylık 12 TL zam yaptı. Huzurevine ise yüzde 35 zam yaptı. Daha önce aylık 432 TL öderken, şimdi ise Temmuz’da yapılan zamla 587 TL ödeme yapacağım. Benim cebimde 93 TL para kalacak. Ben bununla bir ay geçinmek zorundayım. Ütü ve çamaşır yıkama paralarını da bu kalan paranın içerisinden vereceğim, dışarı çıkmam artık imkansız. Burada cezaevi hayatı yaşayacağım. Ödeme yapmazsam kapı dışarı edecekler. Bu zamların geri alınmasını istiyorum. ”

Ali Yılmaz Önder’in avukatı Serap Demir dava dilekçesinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşlılar haftasında yaptığı konuşmasında, “Emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine ve milletine hizmetle geçiren emeklilerin, müreffeh bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir” beyanınını delil olarak sundu.

SGK’YA DAVA AÇTI

Avukat Demir, “Beyanda bulunan Başbakan, işçi emeklisinin aylığına yüzde 1.83’lük zam, dinlenme ve bakım evlerinde kalanların oda ücretine yüzde 35 zam yaparak açıkca çelişkiye düşmüştür. Müvekillerimiz burada bir oda ücreti ödeyerek kiracı durumundadır. Devlet ise kiralayan sıfatındadır. Yaşlılar, devletçe korunur. Arada bulunan fiyat uçurumunun düzeltilmesi için yürütmenin durdurulmasını istemiyle SGK’ya karşı İzmir İdare Mahkemesi’nde dava açtım” dedi. Avukat Serap Demir, yapılan son zamlarla ilgili, yaşlıların ayrı ayrı dava açması gerektiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!