Hükümetten kimsenin İzmir’e acıma lüksü ve hakkı yoktur

Güncelleme Tarihi:

Hükümetten kimsenin İzmir’e acıma lüksü ve hakkı yoktur
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:11

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin yüzde 70’ni karşıladığı Çiğli Belediyesi’nin Evka-2 Sosyal Tesisi’nin temeli törenle atıldı.

Haberin Devamı

Törende CHPli gençler, “İzmir’e yıldırım bile düşse kimse alamaz İzmir’den Aziz’i” yazılı pankart açtı.
Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Parti’li rakibi Binali Yıldırım’ın, “İzmir’e acınmasına üzülüyorum” sözlerini hatırlatarak, şunları söyledi:
“İzmir’e neden acınır? İzmir naçar kalır, kendi göbeğini kesemezse! İzmir’e acımaya hakkı yoktur. Kendisi üç gün önce kolunu paçasını sıvamış belediye başkan adayı olmamıştır. 11 yıldır ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin en uzun Ulaştırma Bakanı’yım’ diye gezmektedir. Bölünmüş yol yapmaktadır. Diğer yolları yap-işlet-devret sistemiyle yapmaktadır. O zaman 11 yıldır İzmir’e ne yaptın? Merkezi hükümet ne yaptı? Sen ne yaptın da acıyorsun? Ne yaptıysan onu söyleyeceksin.”

Hükümetten kimsenin İzmir’e acıma lüksü ve hakkı yoktur

Haberin Devamı

11 yıl haksızlık yapıldı

İzmir’in verdiği vergiler ve hükümetten aldığı paya dikkat çeken Kocaoğlu, “İzmir 37.5 milyar TL vergiye karşılık hükümetten 7.5 milyar TL pay alıyor. Bu paranın içinde valinin, bekçinin maaşları da var. Acıma, şapkanı önüne al otur. ‘Ben bu kente 11 sene haksızlık yaptım. Bu kentten hep aldım’ diye düşün! Bu kente ‘Oy ver yatırım yapacağım, vermezsen yapmayacağım’ dendiği için, bu kente merkezi hükümetten hiçbir ferdin acıma lüksü ve hakkı yoktur. Acıyanların ve bunu diyenlerin önce ‘biz bu kente niye haksızlık yaptık’ diye kendilerine acımaları gerekir” dedi.

İthal başkan adayımız var

Kocaoğlu, Yıldırım’ın adını vermeden, “Bu kez de ithal belediye başkan adayımız oldu” dedi. Belediye başkanının İzmir’in havasını, suyunu, yaşam biçimini, insanını, geleneklerini, göreneklerini bilmesi gerektiğini belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:
“İzmirli ne yapar, ne eder bilecek. Bir de ithal belediye başkanı olursa, Ankara’nın İzmir’e nasıl baktığının en güzel ispatı olur. Onun için biz birbirimize sarılacağız.

Hükümetten kimsenin İzmir’e acıma lüksü ve hakkı yoktur

Haberin Devamı

İzinlere çelme takılmasın

Bu bayrağın altında yaşadığımız için İzmirliler tabii ki vergisini seve seve verecek. Ama biz onlar çivi de çakmasa İzmir’in zenginlikleriyle bu kenti kalkındıracağız. Bir tek şey istiyoruz. Hükümet, İzmir’le ilgili izinlerde çelme takmasın. Tramvay ilk müracaattan 2,5 yıl sonra onay aldı. Uyanık olacağız. Seçimlere 80 gün kaldı. Öyle çalışacağız ki hem bir daha ‘İzmir’i alacağız’ diye akıllarından geçiremeyecekler, hem de Ege ve İzmir’deki gücümüzle Anadolu’ya da aydınlığı, kalkınmayı getireceğiz” dedi.

Hükümetten kimsenin İzmir’e acıma lüksü ve hakkı yoktur

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, pek çok engellemeye karşın çalıştıklarını söyledi, “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atılınca, “Bir afişte ‘İzmir’e bir değil bin Ali gelse İzmir Aziz kalacaktır’ yazıyordu. Öyle de olacak” dedi.
Çiğli Belediyesi’nin sosyal tesisleri 8 ayda tamamlanacak. İnşaat 2 milyon 100 bin TL’ye malolacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi maliyetin yüzde 70’ni karşılayacak. Tesisin iç donanımına ise 1 milyon TL harcanacak. Toplam inşaat alanı 2 bin 800 metrekare olan tesis 3 kat ve teras katından oluşacak. Tesiste düğünlerin de yapılabileceği salon yeralacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!