Hizmetin karşılığı

Güncelleme Tarihi:

Hizmetin karşılığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Telefonsuz vatandaşlara haberleşme imkanı sağlayan Türk Telekom Muğla Başmüdürü ile Yardımcısı, hattı ormandan çekince 6 ay hapisle cezalandırıldı.

MUĞLA'nın Kavaklıdere İlçesi'ndeki Kestanecik Mahallesi sakinleri, telefon alabilmek için Türk Telekom Başmüdürlüğü’ne başvurdu. Türk Telekom, mahalleye 50 hat tahsis etti. Çalışmalar 20 Mart 1999'da direklerin dikilmesiyle başladı.

Orman’ın şikayeti

TÜRK Telekom 9 milyar 4 milyon lira harcadı, abonelere telefon bağlandı. Ancak 20 Nisan 1999'da Kavaklıdere Orman İşletme Müdürlüğü, telefon direklerinin orman arazisinde olduğunu belirterek tutanak tuttu, Telekom'u savcılığa şikayet etti.

KAVAKLIDERE Sulh Ceza Mahkemesi'nde Türk Telekom Muğla Başmüdürü Turgay Kökten ile yardımcısı Kadir Can hakkında Orman Kanunu'na muhalefetten dava açıldı. Dava bir yıl kadar sürdü, Kökten ve Can'a 6'şar ay hapis cezası verildi, 900'er bin liraya çevrildi.

Malzemeye el koyma

SUÇA konu olan 1 milyar 809 milyon lira değerindeki 1740 metre kablo, 1 milyar 522 milyon değerindeki 58 direğe el konulmasına karar verildi. Abonelerin haberleşmesinin kesilmesi gündeme geldi.

ÖDÜLLÜ BAŞMÜDÜR KÖKTEN:

Bürokrat törpüleniyor

TÜRK Telekom Başmüdürü Turgay Kökten, geçen yıl Marmaris'te çıkan orman yangınında santralı zarar gören Aksaz Deniz Üssü'ne 11 saatta yenisini kurdu. Komutanlığın teşekkür belgesi verdiği Kökten, bu yıl da başarılı çalışmalarından ötürü, ayrıca Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nce belgeyle ödüllendirildi. Kökten, hapis cezası için, ‘‘Bu, cesaretle çalışan bürokratın törpülenmesidir. Resmi dairelerde iş yürür, bürokrasi sonradan gelir. 7 yıllık müdürlüğümde böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum. Tekirdağ ve Muğla'da 200 bin aboneyi telefon sahibi yaptım. Şimdi mahkeme kararı üzerine telefon direkleri ve hatlar sökülecek, vatandaş yine telefonsuz kalacak. Mahkeme kararına itiraz edeceğiz'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!