Her şey çocuklar için

Güncelleme Tarihi:

Her şey çocuklar için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2013 00:00

Seferihisar'da çocuklara özel merkez açıldı.

Haberin Devamı

Seferihisar Belediyesi, bir süre önce, “Geleceğin Türkiye'si Seferihisar” sloganıyla ‘5 Hedef 41 Proje’ hazırladı. Belediyenin, yüksek yaşam kalitesi hedefi doğrultusunda hazırladığı projelerden biri olan Çocuk ve Gençlik Merkezi hayata geçirildi. 19 Mayıs Düğün Salonu'nun yerine yapılan farklı yaş gruplarına hitap eden merkez törenle hizmete açıldı. Bilinen çocuk parklarınının aksine çağdaş bir meydan ve atölyelerden oluşan merkezde seramik, resim atölyesi, müzik stüdyosu, fotoğraf-sinema atölyeleri, 1500 kitaplık kütüphane, amfitiyatro, satranç sahası, kantin, mutfak ve çok amaçlı salon buluyor. Çocuklar, merkezden ücretsiz olarak yararlanabilecek.
Çocuk Belediyesi 3. Dönem Belediye Başkanı seçimen katılan çocuklarla birlikte merkezin açılış kurdelasını kesen CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İçeride, çocukların yeteneklerini geliştirecekleri ve geleceğe kendilerini hazırlayacakları, sanatla buluşacakları her türlü olanak mevcut. Diliyorum ki onlar, bizim neslimize göre veya birçok yerdeki akranlarına göre çok daha şanslı olarak sanatla iç içe büyür ve yeteneklerini geliştirirler” dedi.
Başkan Soyer, Seferihisar Meydan projesi ve ki sinema salonunnu da müjdesini verip, şunları söyledi:
“İki sinema salonumuzun yapımına başlıyoruz. Bir tanesi ilçe merkezi eski belediye binasının olduğu yer. Bu alan hem bir meydana dönüşüyor hem de içerisine bir sinema salonu yapılıyor. Aynı şekilde Ürkmez'de eski belediye ve düğün salonunun olduğu binada, sinema dönüştürülecek. Çok kısa süre içinde inşaatına başlıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımız Seferihisar'da sinemayla, tiyatroyla sanatla çok daha fazla buluşabilir hale gelecek. Buradan da çok daha parlak çok daha aydınlık bir Türkiye'yi hayal etmek, umut etmek için elimiz güçlenecek.”

Haberin Devamı

Her şey çocuklar için

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!